yusuf000
Üye
Senin hangi işe el yatkınlığının olduğunu sen daha iyi bilirsin . Her işi yapmaya herkesin istidadı olmaz . Ama şu an bütün mesleklerde ara eleman ihtiyacı hat seviyede . Eğer temelinin olduğu ve yatkınlığının da bulunduğu daha önceden yaptığın bir iş varsa o işte ilk önce parasına puluna bakmadan tecrübeni ve birikimini arttırmaya bak .
Hocam daha çok mekanik işler hoşuma gidiyor masa başı iş yerine.lise stajımda masa başı fatura giriyordum sisteme kolaydı,rahattı lafım yok ama benim hep hayalim kendi dükkanımı açıp kendi işimin sahibi olmaktı uzun zamandırda bu hayali kuruyorum ama sizin yazdıklarınızı görünce hayalimden vazgeçer gibi oldum açıkcası. zaten pek kimse yardımcı olmuyor bana kendi halimde birşeyler yapmaya çalışıyorum maalesef.şuanda yazdığım gibi alüminyum ve saç işi yapan dükkanda çalışıyorum ama burda öğrenebilecek pek birşey olmadığı için kendime birşeyler katabileceğim bir iş arıyorum.arabalarada çok ilgim var ama hiç oto sanayide çalışmadım ve bu yaştan sonrada girersem birşey bilmediğim için büyük ihtimalle maaş olarak asgari bile vermezler ve köle gibi kullanılar gibi düşünüyorum.Aleyküm selam. Meslek öğrenmek ve bunu sürdürmek tabi ki güzel bir seçenek. Fakat bugün öncelik, iş bulmaktır. Önce bugün için bir iş bulup çalışmaya, maaş almaya başla. O arada hangi işin, hangi mesleğin günümüz şartlarında geçerli olabileceğini ve severek yapabileceğine daha isabetli karar verebilirsin. Dünya hızla dönüyor ve teknoloji hızla gelişiyor, değişiyor. O yüzden hiç bir şeyi çok uzun vadeli düşünmemek gerek.