Tornacı işi nasıldır

Senin hangi işe el yatkınlığının olduğunu sen daha iyi bilirsin . Her işi yapmaya herkesin istidadı olmaz . Ama şu an bütün mesleklerde ara eleman ihtiyacı hat seviyede . Eğer temelinin olduğu ve yatkınlığının da bulunduğu daha önceden yaptığın bir iş varsa o işte ilk önce parasına puluna bakmadan tecrübeni ve birikimini arttırmaya bak .
Aleyküm selam. Meslek öğrenmek ve bunu sürdürmek tabi ki güzel bir seçenek. Fakat bugün öncelik, iş bulmaktır. Önce bugün için bir iş bulup çalışmaya, maaş almaya başla. O arada hangi işin, hangi mesleğin günümüz şartlarında geçerli olabileceğini ve severek yapabileceğine daha isabetli karar verebilirsin. Dünya hızla dönüyor ve teknoloji hızla gelişiyor, değişiyor. O yüzden hiç bir şeyi çok uzun vadeli düşünmemek gerek.
Hocam daha çok mekanik işler hoşuma gidiyor masa başı iş yerine.lise stajımda masa başı fatura giriyordum sisteme kolaydı,rahattı lafım yok ama benim hep hayalim kendi dükkanımı açıp kendi işimin sahibi olmaktı uzun zamandırda bu hayali kuruyorum ama sizin yazdıklarınızı görünce hayalimden vazgeçer gibi oldum açıkcası. zaten pek kimse yardımcı olmuyor bana kendi halimde birşeyler yapmaya çalışıyorum maalesef.şuanda yazdığım gibi alüminyum ve saç işi yapan dükkanda çalışıyorum ama burda öğrenebilecek pek birşey olmadığı için kendime birşeyler katabileceğim bir iş arıyorum.arabalarada çok ilgim var ama hiç oto sanayide çalışmadım ve bu yaştan sonrada girersem birşey bilmediğim için büyük ihtimalle maaş olarak asgari bile vermezler ve köle gibi kullanılar gibi düşünüyorum.

Kelin ilacı olsa kendisi kullanırdı diye söz var.
Ben iş bulamadığım zamanlar özel güvenlik görevlisi olarak çalıştım.
Başka iş bulamadım.
Ama çalışma saatleri 8 saatten fazla oluyor hep.
Çalışma saatlerini şikayet etmiştim kanunla (turizm sağlık özel güvemlik vb ) gece çalışma sürelerini 12 saate çıkardılar.
Eski kanunda 7 saatten fazla gece çalışması yasaktı.
Hocam o tarz değilde daha çok sanayi tarzı,mekanik işler hoşuma gidiyor.

Hocam o tarz değilde daha çok sanayi tarzı,mekanik işler hoşuma gidiyor.
hiç denizde yüzen özellikle bodrum guleti dedikleri teknelerden yatlardan gördün mü? işte onu yapan ustalardan biriyim. işsizlik öyle kötü bir şeydir ki, düşman başına. 2000 krizinde işsiz kaldım, yeni evliyim bebeğimiz oldu, gittim benim yanımda çırak olarak çalışmış o günlerde dükkan açmış kişilerden iş dilendim. mesleğime 180 derece ters işlerde çalıştım. tuvalet bile temizledim. hayat her zaman eşit davranmaz. bir bildiği varmış kaderin, daldan dala başka işlerde çalışarak evime baktım. en son emekli olduğumda planlama ve ön muhasebe işi yapıyordum ve ege bölgesinin en iyisi olarak emekli oldum. eli keser tutan adam, klavyeden emekli oldu. ha bu arada mekaniğim hala çok iyi. (el işi ustalığı)

hiç denizde yüzen özellikle bodrum guleti dedikleri teknelerden yatlardan gördün mü? işte onu yapan ustalardan biriyim. işsizlik öyle kötü bir şeydir ki, düşman başına. 2000 krizinde işsiz kaldım, yeni evliyim bebeğimiz oldu, gittim benim yanımda çırak olarak çalışmış o günlerde dükkan açmış kişilerden iş dilendim. mesleğime 180 derece ters işlerde çalıştım. tuvalet bile temizledim. hayat her zaman eşit davranmaz. bir bildiği varmış kaderin, daldan dala başka işlerde çalışarak evime baktım. en son emekli olduğumda planlama ve ön muhasebe işi yapıyordum ve ege bölgesinin en iyisi olarak emekli oldum. eli keser tutan adam, klavyeden emekli oldu. ha bu arada mekaniğim hala çok iyi. (el işi ustalığı)
Ustam dediğiniz tekneyi ne yalan söyliyim görmedim veya gördüysem bile hatırlamıyorum ama gerçekten saygı duyulacak bir iş yapmışsınız.haklısınız hayat hep eşit davranmaz.bende işte yaşım daha gençken kendimi bir işte geliştirmek istiyorumki ileride uğraşmamak için.ama tabiki kaderimizde ne yazılıysa o olur eninde sonunda.

Forum istatistikleri

Konular
133,431
Kullanıcılar
459,434
Son üye
ekrem240516

Yeni konular

Geri