Tornaya Hız kontrollü DC motor çevrimi projesi



Döküm demiri el matkabıyla 3mm delmeye korkuyorum valla.
 
Kapağın vidalarını kullanabilirsin. Altta vidaya şunlardan geçirsen bir tane delmene gerek kalmaz gibi...

 
Evet bu iş biraz fazla uzadı ama içime sinmeyince tekrar tekrar yapıyorum. Şimdi iyi oldu ama.

Kontrol kutusunu alüminyumdan yapmaya çalışmış fakat parçaları sığdıramadığım için elimdeki karbon fiber plakaları değerlendirerek yeni bir kutu yaptım. Bir de zamanlama kayışını devre dışı bırakıp motora V kayış kasnağı takmıştım. Bu da içime sinmedi. Neticede torka ihtiyacım var. Bu yüzden eski motorun zamanlama kasnağını yeni motorun miline uydurdum. V kayış da duruyor. Şu anda kayış 3'lü V kasnağın ortasında takılı. En düşük devir 3.7, en yüksek devir ise 740. 3.7 devirdeyken aynayı iki elimle sıkıca tutunca bile durduramıyorum. Yani tam istediğim gibi. Daha yüksek hıza ihtiyaç duyarsam V kayışı bir yana alırım ama 740 devir bile bana çok. Bu yüzden bu halde problemsiz kullanabilirim.

Yarın topraklama işini de halledip projeyi bitirmeyi düşünüyorum, kısmetse.
CNC'de sensör için delrinden bir montaj aparatı kestim. Sensör göstergenin bulunduğu kapağı açınca görünüyor. Aparatı iş miline göre epoksi ile içeriye yapıştırdım. Mıknatısı da japon yapıştırıcı ile iş miline yapıştırdım.

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…