Tornaya Hız kontrollü DC motor çevrimi projesi

c serisi bu işler için ideal b serisi ev kullanımı içindir
 
Motor max5+Power supply var kontaktörüydü , fanıydı oydu buydu(yarın bir güm lamba filan eklersin) derken 10A al kullan.Sanırım senin marka Viko aynı markanın 3VTB--1C10 kullanabilirsin.
 
Selamlar,

Başım belada. Tornanın fişini prize takar takmaz kıvılcım çıkıyor ama makine sorunsuz çalışıyor. Şimdi panoya bir tane 10A Schneider sigorta taktım. Fişi prize takınca bu sigorta atıyor. Her seferinde. Fişi prizden çekmeden sigortayı açınca bir daha atma olmuyor. Yani ne oluyorsa fişi prize takınca oluyor.

Suat drive ve diğer herşey sanki devrede iken (yükteyken)fişe takıyormuşsun gibi anlaşılıyor.Fişi takrken ilk neler enerjileniyor kontrol edebilirmisin.
 
Abi şu an ana hatta kontaktörler ve sürücü bağlı. Başka bir şey bağlı değil. Ha, 12v 5A güç kaynağı da bağlı ama o bağlı olmadan da aynı durum oluyor.

İlk kontaktörler mi yoksa sürücü mü enerjileniyor bilmiyorum. Bilemiyorum yani.

C10 buldum aldim.

53143a0f5b81d0254f3da6a6d12e996e.jpg
 
Şimdi işteyim. Akşam denicem inşallah. Bir de tornanın kısa bir videosunu çekeyim. Dün düşük devirde deneme yaptım. Tork çok iyi.

10 amper C tip sigorta ile sorun cozuldu. Fisi takarken artik kivilcim da cikmiyor. Cok bahtiyarim.

Toplam 3 topraklama cekmem gerekiyor. Ogrendigim kadariyla makinenin govdesine topraklama barasi takip topraklama kablolarini bu baraya vidalamam gerekiyor. Dogru yontem buymus fakat govdeye vida deligi acmak kolay olmayacak. Bu yuzden baska bir care ariyorum.

Devir gostergesi testi:
 
Pik malzemeyi demekte, diş çekmekte kolay olur abi. Çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,071
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst