trafo problemi

ardakal

Üye
Katılım
4 Eyl 2009
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
54
selamün aleyküm arkadaşlar 26 dairelik apartmanda 22 daire dolu bina yeni trafo binası var ama trafo yok trafonun gelmesi 2veya 3 ay sürer diyorlar ihale yapılacak proje çizilecek herneyse bu iş için tedaştaki arkadaşlar ilgileniyor bizim meselemiz bina beslemesi direkten en fazla 40 metrelik 4x10 luk kablo ve 63 A. lik şalter var buda kış gelmesi dolayısıyla kaldırmıyor akşamları en az 2 en fazlada 12 sefer şalter açıyor mümkün mertebe klima ve elektrikli soba açmamaya özen gösteriyoruz biz bu 2veya 3ay sürede ne yapabiliriz elk.tirik sorununu nasıl halledebiliriz mesala 3 fazlı regülatör 100 ile 200 A arası varmı kiralık olurmu maliyeti ne olur veya jenaratör olurmu kiralık maliyeti ne olur mesala akşam 17:00 den 24:00 kadar çalışacak yoksa donacağız arkadaşlar yardım bekliyorum 2 kelimede olsa önerinizi yazın saygılar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşım 80a lik tmş tak birde öyle dene hala atarsa başka çözüm ara kullanılan kablo nun maximum akım taşıma kapasitesi toprakta 77 amper yani atarsa kablo kesitini ve tmş değerini yükseltin.
 
4x10 kablo 22 daire için yeterli değil bunu 4x25+16 alpek kablo değiştirin. termin manyetik şalter değeride çok düşük onun yerine 125 amperlik terminn manyetik şalter kullanmalısınız.
 
tedaşa dilekçe yazın size geçiçi kabinli trafolar var bunu bağlayablirler
oda olmazsa jeneratör kiralaya bilirsiniz
 
yahu siz ne yaptınız diyecem Adanalı hemşehrim. Ama siz yapmamışsınız anladığım kadarıyla inşaat şantiye yada farklı bir elk. hattını kullanıyorsunuz.
Zira hiç bir aklı başında elk.çi 20-30 dairelik bir binaya 4x10 kablo ile beslemez.

Sorun şu ;
1-Önce binaya gelen kablonun kesiti çok ince önce onu değiştirticeksiniz (Dairelerin ortalama gücleri ve ortak kullanım asansör - su moturu v.s alanlarının gücleri toplamına göre kesit belirlenmeli)
2-Sonrasında o TDŞ direğine gelen hattın sağlıklı olup olmadığı yani beslendiği trafoya olan uzaklık nedir yine kesiti nedir pansy-rose nedir ?

1 numaralı çalışmayı yapsanızda 2 numaralı çalışmada sıkıntı olursa yine çözüme kavuşturamassınız.

Bunların hesi sizin voltaj düşümüne etki yapar . Buna göre değerlendirilmesi boş yere harcama yapmanızı öneleyecektir.

Aman ha Jeneratör işi çoook canınız yakar yakıt + kira masrafı v.s

Kolay gele hemşehrim .
Allah kolaylık versin Aman ha hasta olmayasınız.
 
tedaşa dilekçe yazın size geçiçi kabinli trafolar var bunu bağlayablirler
oda olmazsa jeneratör kiralaya bilirsiniz

bu dediğiniz standart dışı birşey olsa gerek zira böyle bir aer kablo yok bildiğim kadarıyla 3x25/16+35 kast ettiniz herhalde

sokak fazı istemiyorsanız 16 istemezsiniz 3x25+35 AER olabilir ama akım taşıma kapasitesine bakmak gerekiyor...

Ayrıca öyle şunu takalım bunu takalım olmaz muhakak bir projeciye danışın işinizi hem tedaş ta hemde bir tesisçiye takip ettirsin... ihale işi uzar onu söylemek lazım..jeneratör işi çok para cebiniz yanar bu sefer fazla sıcak basar....

Ayrıca Tedaşın gecici köşk yada kabin koyacağını hiç sanmıyorum bence gidip şart alın kendi tesisinizi yapın kurtulun....
 
arkadaşlar fikirleriniz için teşekkürler (biger hemşerim ilk besleme şantiye beslemesiydi oda 4x6 lıktı daha sonra insanlar coğaldı asansörün çalışması için müteait 4x10 yaptı onuda asansör firması asansöre izin vermediği için ondan sonra birkaç kişi daha geldi ve kışında gelmesiyle kaldırmıyor sonuçta bunu yapan mütaait ne desek boş şimdi biz çırpınıyoruz mütaaitin umrunda değil buda bir türkiye klasiği veya yasaların boşluğu bizde bir yerde mecbur kalıp gelip oturuyoruz çünkü müteaite güveniyoruz bize söz veriyor ama o sözünde durmuyor ilgine teşekkürler) sonuçta kablo kesitinin büyültülmesi sonucu çıkıyor direkle apt.man arasını ölçtüm 105 mt şimdi bende şaşırdım geciçi enerji aydınlatma direğinden geliyor direk te 3 faz ve aydınlatma hattı dediğimiz yani toplam 5 tel şimdi kabloyu 3x25+16 yapayım diyorum buda 1.200 tl civarı para tutuyor veya 3x16+10 yapsak buda 950 tl civarı yapıyor sıfır alırsak buda çok para 1 veya 2 ay için 2 nci el kiralık bulabilirmiyim elk. işi yapan mütaaitlerden bunu araştırıyorum tedaşa sordum bizde kablo olmaz dediler birde şu var hadi kabloyu buldum tedaş izin verirmi çünkü bir şalter direkte birde giriş te şalterimiz var tedaş bu direklerden kaç ampere kadar izin veriyor bilmiyorum ben aklımdan geçen 63 A.4x10 luk kablo kalsın yanından 3x16+10 kablo çeksem bunada ayrı 80 veya 100 amperlik tele mekanik şalter koysam olurmu tedaş izin verirmi her iki beslemeyide aprtman ana şalterde birleştiresem nasıl olur tabii kabloyu bulursam + apartman sakinlerini ikna edersem herkese teşekkürler hayırlı akşamlar
 
İnanılmaz bir durum, nasıl olurda aydınlatma direğinden koskoca bir apartmanın beslenmesine izin verilebilir.Aydınlatma direğinin içinden mi? Yoksa direk yanındaki panodan mı? alıyorsunuz. Eğer belirttiğiniz gibi direk içinden enerji alıyorsanız, durum daha da karışık olur.

Çünkü aydınlatma hattını oluşturan direklerin yükleri hesaplanmış ve ona göre kablosu çekilmiştir.Siz 3*25+16 kablo apartmanınıza kablonuzu çekersiniz ama, bu seferde, aydınlatma direklerini besleyen kablo daha ince kesitli ise, ana sigorta atar yada kablo yanar. Adana da Tedaş yok galiba..
 
Öncelikle kablo kesitinin ve şalterin büyümesi gerekiyor.22 dairenin tam yükteki akımını öğrenmen gerekiyor.Bence şalterin aşırı akımdan açıyor.Eğer bu şekilde sistem çalışmaya devam ederse kablon ve şalterin zarar görür.
 
arakdaşlar TMŞ in termik ayarı 0.8 idi onu 1 çektim bayağı hayrı oldu birde fazlar arsında dengesizlik var 1 faz 29A 2faz 11A 3 fazda 10A çekiyor bunlarıda düzeltirsem olay düzelecek yalnız fazları nasıl tüzelteceğim onu bilmiyorum besleme otomatı saatten önce ise faz sırasını yer değiştirirsem saat yanlış sayarma onu bilmiyorum birde neyin fazla çektiğini nerden bulacağım elimde pens ampermetre yok sayaçlar dijital saygılar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,992
Mesajlar
922,360
Kullanıcılar
451,203
Son üye
ilayda.ugur

Yeni konular

Geri
Üst