Trafo Yağı Kontrolü

merhaba mesleğım değil elektronikçiyim ıyı bır konu açılmış kanaatındeyım arazıdekı trafolarda hirsizlik olayı haddınden fazla adamlar trafonun yağini çalıyorlar bir köy muhtarı arkadaşimin başindan geçen olay köy içme suyunu temın eden depoya su basan köyun dışında bir trafo gece hırsızlar geliyor trafonun yağini boşaltıyor sabah sular kesık muhtar trafoya gittığınde yuksek gerılım kesık şalter ınık kaldırıyor trafoya enerjı verıyor 5 dk sonra trafo alev alev yanıyor burada soracağım soru bu trafolarda büyüklerde varmış okudum yorumda küçük trafolarda boyle durumlarda enerjıyı kesecek sistem olamazmı
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Transformatör üzerindeki contalar zamanla kuruyup özelliğini yitirir hale gelebiliyor. Bu da içerideki yağı muhafaza etme konusunda negatif etki yaratıyor. Ayrıca Bakım onarım işlemlerinde torklama işleminin uygun yapılmaması gibi durumlarda o civata somun ekipmanı zamanla alternatif enerjinin vermiş olduğu titreşim ile gevşeyebiliyor. Trafoların ve yağının periyodik bakımlarının ypaılmasının burada önemi çıkıyor bence.

Biz Dugan Enerji olarak Trafoların periyodik bakımlarını ve yağının elektriksel ve kimyasal analizlerini yaparak oluşmuş problemler konusunda çözüm oluşabilecek problemler konusunda öngörü sağlayarak müşterinin ileride bir sıkıntı yaşamamasını sağlıyoruz.

www.duganenerji.com
 

Forum istatistikleri

Konular
129,003
Mesajlar
922,417
Kullanıcılar
451,214
Son üye
Yalnız araba

Yeni konular

Geri
Üst