Transformatör nötr topraklaması

enerji_04

Üye
Katılım
10 Ağu 2014
Mesajlar
303
Puanları
1
Konum
İstanbul
Merhaba arkadaşlar trafo ag buşinglerinde N U2 V2 W2 bir de yanında yıldız topraklama ucu var.
Bu yıldız topraklama ucu yerine nötr ucundan yani N ucundan toprağa bağlarsak bir değişiklik olur mu? Böylece işletme topraklaması yapılmış olmaz mı?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.enrji_04,N yıldız noktasıdır.Ayrıca yıldız topraklaması diye ifade ettiğiniz yer izolatörlümü etiketi veya işareti nasıldır.
 
Sn.enrji_04,N yıldız noktasıdır.Ayrıca yıldız topraklaması diye ifade ettiğiniz yer izolatörlümü etiketi veya işareti nasıldır.
Sn tknsyn, N izolatoru var bir de onun hemen sağında conta çıkıntısı var bu conta yıldız topraklama ucu değil mi?
Yıldız topraklama ucu trafonun üzerinde ayrı olmaz mı? yoksa N izolatorunden toprağa verirsek işletme topraklamasını tamamlamış mı oluyoruz? işaret olarak toprak işareti var
 
Son düzenleme:
N kırmızı boyalı izalatör trafonun yıldız noktası ve nötr bağlantı noktasıdır. buradan yapılan topraklamada nötr ,işletme topraklamasıdır.
trafo gövdesine kaynak yapımış yanında topraklama işareti olan civata koruma topraklaması bağlantı yeridir.
yani trafoya bağlı iki ayrı topraklama vardır. 1-Nötr,işletme topraklaması. 2- şaseye bağlı koruma topraklaması bu topraklamalar ayrı ayrı yapılır aralarında 20.metre mesafe olur.
 
sizin dediğiniz ayrı trafo gövdeye bağlı topraklama ayrı.
 
Son düzenleme:
neden işletme ve koruma topraklaması ayrı yapılır? Birleştirirsek daha iyi değilmi?
 
Trafonun og sargılarında bir izalasyon problemi olurda gövdesine temas ederse, gövde ve nötr iletkenini birleştirdiğiniz için şebekenin nötr iletkenide anlık olarak yüksek gerilime maruz kalır birleştirirseniz.
 
Koruma ve işletme topraklamasının birleştirildiği tesisler vardır. Tabi birleştirilebilmesi için bazı koşulların ve hesapların yapılması gerekiyor. Bunlardan biri de toprak geçiş direncinin çok küçük tutulması, seçilen topraklama kablolarının kısa devrelerde maksimum akıma dayanabilecek kesitte seçilmiş olması gibi detaylar vardır. Tabi bunun için daha projelendirme esnasında hangi tip topraklamanın uygulanacağı seçilmelidir ve yönetmenliklere de uygun olduğu teyit edilmelidir. Yani IT mi TT mi TN-C mi yoksa TN- S sistemlerinin hangisinin kullanıldığı belirlenmelidir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…