transformatör sorunu

levent06

Üye
bir makine üzerindeki yağlama motoru kartında bir sorun var.sorun kart üzerindeki trafo bazen çıkış vermiyor trafolarda böyle bir sorun olabilirmi 1 yada 2 dk kart çalışıyor çalışırken kontrol ediyorum trafoda cıkış var.daha sonra durup dururken kartın üzerindeki ledler sönüyor ve tekrar kontrol ediyorum trafo enerjiyi kesmiş.trafonun girişinde enerji var.sizce trafoda böyle bir problem olabilirmi sanki içinde bi termik varmiş gibi bazen iletimde bazen kesimde.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

bir makine üzerindeki yağlama motoru kartında bir sorun var.sorun kart üzerindeki trafo bazen çıkış vermiyor trafolarda böyle bir sorun olabilirmi 1 yada 2 dk kart çalışıyor çalışırken kontrol ediyorum trafoda cıkış var.daha sonra durup dururken kartın üzerindeki ledler sönüyor ve tekrar kontrol ediyorum trafo enerjiyi kesmiş.trafonun girişinde enerji var.sizce trafoda böyle bir problem olabilirmi sanki içinde bi termik varmiş gibi bazen iletimde bazen kesimde.yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Transformatör çıkışının karta girdiği noktaları kontrol edin soğuk lehim yada lehimin kopması söz konusu olabilir.baskı devrede çatlak olabilir.

belkide trafonun içinden tel kopmuş olabilir sogukken birleşip ısınınca birbirinden ayrılıyor olabilir ama umarım soguk lehim wardır.

trafonun çıkışında aralıklarla kısadevre olabilir. konrol ettiği elemanları kontrol edin

Forum istatistikleri

Konular
130,116
Kullanıcılar
453,179
Son üye
canerakdeniiz

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri