Elektronikzede
Üye
Sizin kadar detaylı ve teknik yol haritası cıkaran olmadı farkındayım.Rastgele malzeme değişimi yapmak daha kötü sonuçlar doğurabilir.
Kim önerdi bilmiyorum ama bu gibi önerileri kaale almamalısın.
O devrede bir tane de zener diyot bulunuyor. (VZ)
En azından bu diyodu ve parelel bağlı olan kondansatörü ölçebilirsin.
Zener diyodun değeri belli ise o transistörün çıkışında yaklaşık zener diyot voltajı kadar voltaj ölçebilmelisin. Bu voltajın çıkışlarını takip edersen diğer devrelere (konnektör) gittiğini görebilirsin.
Disiplinli bir çalışma yöntemi ile ilerlemelisin.
KÖPÜRME NOTU:
Ben burada eldeki verileri mıncıklayarak mümkün mertebe bilimsel yönden sonuca gitmeye çalışıyorum. Ama anlaşılacağı üzere başkalarından da öneri almış bulunuyorsun.
Ekli dosyayı görüntüle 102176
Sarı çizgi ile belirtmiş olduğum hatlar diğer devreleri de ilgilendiren ve regüleli bir besleme hattıdır.
Bu hattın devreleri çalıştıran hat mı yoksa devreleri kontrol eden bir voltaj hattı mı olduğunu anlamak için genel olarak şemaya ihtiyaç duyulur. Ancak uzman bir kişi bu hattı takip ederek, şema olmaksızın da anlayabilir.
Yeni başladıgım için uygulamaya calısıyorum,anlamaya calısıyorum her ne kadar gerektigi şekilde olmasa da.
Her söyleneni yapıp deniyorum.
Transistörü siz gördünüz bende farkettim ölçtüm devre üzerinde fakat bozuk görünmekteydi.Cıkarttım ölçtüm sorun yoktu.Yenisini almışkende değiştireyim dedim.