Trifaze Sistemle 220 V Cihaz çalıştırma

sayin ee emreilhan ;
https://www.kontrolkalemi.com/forum...muhtar-akima-kapilarak-hayatini-kaybetti.html
burayi bir inceleyin, eger isin ehli, yetkilisi degilseniz, sadece sizle kalmaz baskalarininda canina mal olabilirsiniz.lutfen yazdiklarimizi dikkate alin yalnis anlamayin, formlardan alinan bilgilerle hareket edilmez dogrular kadar yalnislarda olabiliyor.
sayin ephesus83 yazdiklarinizi biraz daha aciklarmisiniz ben birsey anlamadim,
saygilarimla...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayin arkadaslar;
linkteki sorundan dolayi ayni mesaji iki kere yazdim bu mesajla birlikte ozurlerimi arz ederim.
saygilarimla...
 
sayın arkadaşım 1 fazlı bir cihazı 3 fazlı gerilime yada 2 ucu olduğu için 2 faz arasına bağlarsanız yaklaşık 1.73 katı fazla gerilime ve nominal çalışma akımının üstünde bir akıma maruz kalacaktır ve kısa sürede arızalanacaktır
eğer çalıştırmayı düşündüğünüz yerde 3 faz var ise mutlakada nötr hattıda vardır bunu da bulmak çok zor değil
 
Sayın emodiyator arkadaşım öncelikle beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim.Benim sormak istediğim şuydu 3 faz gelen bir sistemden 1 faz 1 de nötr hattı alarak bunu 220 V luk cihaza bağlarsak cihaz 220 Volta mı yoksa 380 Voltamı mahruz kalır?
 
Sayın emodiyator arkadaşım öncelikle beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim.Benim sormak istediğim şuydu 3 faz gelen bir sistemden 1 faz 1 de nötr hattı alarak bunu 220 V luk cihaza bağlarsak cihaz 220 Volta mı yoksa 380 Voltamı mahruz kalır?

tabiki 220 volta maruz kalır 3 faz bağlantısı olan heryerde (sanayi ceryanı halk tabiriyle) olarakda bilinir nötr hattı mutlaka vardır atölye işyeri vb. yerlerde 3 fazın yanında nötr de vardır çünkü ayıdlatma ve prizler için vb. işler için 1 fazda gereklidir zaten giriş kablolarına baktığında içinde 4 iletken vardır 3 ü faz biride nötrdür bulmak için de ölçü aleti yada kontrol kalemi işini görür
 
Emodiyator arkadaşım beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim.Arkadaşların Bazıları sakın duymayım okumamış olıym vs diyerek sanki bu bağlantıyı yapınca aleti patlatıcaz gibi bir cevap yazmış.
 
arkadasım 3 fzın yıldız noktası noturdur soba calıstırmak icin 2 faz kullana bilirsin birini rezistan girislerine digerinide cıkıslarına

Bu nasıl bi fikir böyle. Arkadaşa yol bol kazalı (Allah muhafaza) yol göstermiş.
resiztansın bi ucuna bi faz diğer uzuna başka bi faz vedinmi 380 de çalışır resiztans. 220 olmaz. uyarı yazan da olmamış. bilgilendiriyim dedim. Lütfen anlamadığımız konularda yol göstermeye kalkmayalım. Elektrik hata kabul etmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,944
Mesajlar
921,896
Kullanıcılar
451,124
Son üye
MEK3232

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst