Bülent Ölmez
Üye
Arkadaşlar merhaba. Evimde voltaj sıkıntıları yaşadığım için panoya kaçak akım rölesi ve Trimbox bağlamıştım. Rahat da ettim. Forumda araştırdım ancak sorunumla ilgili bir konu bulamadım. Genellikle polemiklere girilmiş Trimbox hakkında. Ben memnunum ve polemik yaratmak için konu açmıyorum. Öncelikle bunu belirteyim. Eski evimde kendim montajını yapmıştım fakat şimdi taşındım ve taşınırken eski eve takmış olduğum KAR ve Trimbox cihazını söktüm. Yeni evime takıp kullanmak istiyorum. Ancak bir sıkıntım var. Resimde de anlatmaya çalıştığım üzere eski evdeki ana sigorta 2 giriş 2 çıkışlı idi. N yazana Nötr diğerine fazı bağlayıp KAR üzerine de buna uygun şekilde bağlantıyı yapmıştım. Sonra KAR sinden çıkıp fazı Trimbox cihazının L1 girişine, yine KAR sinin nötr çıkışını da nötr barasına bağlamıştım. Trimbox cihazının nötr bağlantısını nötr barasına, topraklama bağlantısını da topraklama barasına bağlayınca işlem bitmiş ve son derece sağlıklı bir şekilde cihazı kullanmıştım. Ancak yeni evimde ana sigorta 3 giriş ve 3 çıkışlı. Daha kontrol kalemi ile kontrol etmedim ama ana beslemeden gelen 3 kablonun sanırım ikisi faz , biri nötr kablodur.
Şimdi soruma gelecek olursak; Ben yine de eski evimden çıkan kaçak akım rölesini yeni evimde kullanabilir miyim? Yoksa kaçak akım rölem bu sistemde işe yaramaz, yeni 3 giriş ve 3 çıkışlı bir kaçak akım rölesi mi almalıyım? Kaçak akım rölem Siemens 5SM1314 40A 30mA. Yeni evdeki ana sigorta ise Kale 56332030 C32A 400V diye bir marka. Elimdeki kaçak akım rölemi kullanabilirsin diyorsanız, mümkünse kaba bir çizimle tarif edebilir misiniz? Malum taşınma falan derken baya bir masraf yaptık. Mümkün mertebe yeni masraf çıkarmadan yapmaya çalışıyorum herşeyi.
Şimdi soruma gelecek olursak; Ben yine de eski evimden çıkan kaçak akım rölesini yeni evimde kullanabilir miyim? Yoksa kaçak akım rölem bu sistemde işe yaramaz, yeni 3 giriş ve 3 çıkışlı bir kaçak akım rölesi mi almalıyım? Kaçak akım rölem Siemens 5SM1314 40A 30mA. Yeni evdeki ana sigorta ise Kale 56332030 C32A 400V diye bir marka. Elimdeki kaçak akım rölemi kullanabilirsin diyorsanız, mümkünse kaba bir çizimle tarif edebilir misiniz? Malum taşınma falan derken baya bir masraf yaptık. Mümkün mertebe yeni masraf çıkarmadan yapmaya çalışıyorum herşeyi.