Triak tetiklediğin gerilim kadar çıkış verir 4,5 V ile tetiklersen 4,5 volt çıkış alırsın bununla da 4,5 V anma gerilimli bir lambayı yakarsın.
sn srdr X , linkteki datashet e incelerseniz bilgilerinizi tazelemiş olursunuz.Bende elektronikçi değilim ama söylediğin iş triak ve dirençle olmaz diye düşünüyorum .
@greenyucel:
"DC gerilimde Traic'ı bir kere tetikledikten sonra sürekli iletimde kalır. ( Gate ucuna gelen sinyali kesseniz dahi)"
demişsiniz.
Bu sadece Triac'ın gate'ine verilen sinyalin DC olması durumunda mı,yoksa tüm beslemenin DC olması durumunda mı geçerlidir?
Ben devreyi AC çalıştırıp Triac'ı DC ile tetiklemek istiyorum ama 1 kere tetiklediğimde, tetiklemeyi kaldırsam bile çalışmaya devam etsin istiyorum. Nasıl kullanmam gerekir?
Yardımcı olursanız çok sevinirim...
DC. gerilimde tetiklendiğinde sürekli iletimde kalan elemanı tristör olarak biliyorduk.Triyak AC. veya DC. tetiklenebilir.Gate ayağına bağlanan diac,ın delinme gerimini aştığınızda triyak iletime geçer.Yanlışımız varsa lütfen düzeltiniz.DC gerilimde Traic'ı bir kere tetikledikten sonra sürekli iletimde kalır. ( Gate ucuna gelen sinyali kesseniz dahi. )
transistör kullanmanızı tavsiye ederim.