TT Sistemde İşletme Topraklaması Üzerine

direk yalıtkansa niye koruma topraklaması yapıldığını sorguluyor. anladığım kadarıyla direk iletkense koruma topraklaması mutlaka yapılmış olmalı.

tedaş alıntısında direğin doğal bi topraklayıcı olduğunu ama bunu işletme topraklaması olarak kullanamayacağını söylüyor.

TT ve TN-S şebeke ayrımı net yapılıyor. TN-S şebeke iletkenlerini getirip son direk veya panoda işletme topraklaması yaptın ama abonelerin tesisatı TT n'olcak şimdi diyor.

Sisteme kızmış koruma sistemi bile tasarlamış daha ne yapsın. Ama bu koruma sistemini yaygınlaştırmaktansa adli bir vakada sorumlu mühendise b.k atmak daha kolay. Aksak sistemin faturası mühendise kesiliyor.

direk yalıtkansa niye koruma topraklaması yapıldığını sorguluyor. anladığım kadarıyla direk iletkense koruma topraklaması mutlaka yapılmış olmalı.

tedaş alıntısında direğin doğal bi topraklayıcı olduğunu ama bunu işletme topraklaması olarak kullanamayacağını söylüyor.

TT ve TN-S şebeke ayrımı net yapılıyor. TN-S şebeke iletkenlerini getirip son direk veya panoda işletme topraklaması yaptın ama abonelerin tesisatı TT n'olcak şimdi diyor.
Ne önerdiğini anlayamadım sonuç olarak. Son direk ya da box ta işletme-nötr topraklaması olmazsa tüketici hata akımı nasıl bir yol izleyecek. Sadece trafo işletme topraklaması üzerinden mi koca bir sistemde hata akımı dolaşacak arıza durumunda. Son box ya da direkte nötr topraklaması olmayınca çok şükür işletme tarafı da mı TT oldu diyeceğiz 🤔

Ne önerdiğini anlayamadım sonuç olarak. Son direk ya da box ta işletme-nötr topraklaması olmazsa tüketici hata akımı nasıl bir yol izleyecek. Sadece trafo işletme topraklaması üzerinden mi koca bir sistemde hata akımı dolaşacak arıza durumunda. Son box ya da direkte nötr topraklaması olmayınca çok şükür işletme tarafı da mı TT oldu diyeceğiz 🤔

benim anladığım TT sistem ise son direk ya da panoda işletme topraklamanı yapabilirsin TN sistemde ise hata akımı kablodan (topraktan değil) akmalı diyor.

benim anladığım TT sistem ise son direk ya da panoda işletme topraklamanı yapabilirsin TN sistemde ise hata akımı kablodan (topraktan değil) akmalı diyor.
Kaşıkçı hocanın bize hediyesi hep bu işler. Yönetmeliğin yanında birer tane de oyun havası kaşıklarından hediye edilmeli. Delirince köçek gibi oynayabiliriz böylece.

Kaşıkçı hocanın bize hediyesi hep bu işler. Yönetmeliğin yanında birer tane de oyun havası kaşıklarından hediye edilmeli. Delirince köçek gibi oynayabiliriz böylece.

bu yönetmelikleri anlaşılır bi türkçeyle yazacak insan gücümüz var bizim nasıl oluyor da bunları kullanamıyoruz anlamış değilim.

Kendisine zamanında mail ile birkaç soru sordum. Cevap vermedi malesef.
@otohat Gençer beye ne sorduğumda aklıma geldi. Kendi hesaplamalarında 75 amper hata akımı akacağını işletme topraklaması üzerinden ve bunun sigortayı açmaya yetmeyeceğini belirtmiş. Neden işletme topraklaması üzerinden akan akım için bir ölçüm ve koruma düşünmediniz diye sormuştum. Bir cevap gelmedi malesef.Bence kendi fikrinden çok daha tutarlı. Bu noktada benim aklıma koruma yapılamıyor mu yoksa yapılmak mı istenmiyor ikilemi düşüyor. Çok basit uygulama aslında.

Son düzenleme:
Belki de o an öyle bir yöntemi denemeyi düşünmemiştir. Şimdiye kadar kullandığı yöntem bile kimsenin aklına gelmemiş olacak ki yıllardır sistem bu şekilde devam ediyor. Tabi bu yöntemleri test edebilmek için imkan da olması gerekir, bu yöntemleri düşünen birileri olsa bile işe yarayıp yaramadığını test etme imkanı yoksa düşünceden öteye geçmez. Gençer bey bu imkanlara sahipmiş.​

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,154
Kullanıcılar
453,251
Son üye
hayrullahagkas

Yeni konular

Geri