rockerbilo
Üye
Aynı sorun başına gelenler için, referans olarak yazıyorum. Bugün aynı hatayı ben de yaptım. Genelde tablet kullandığımızdan, bir kampanyadan ucuza aldığımız toz deterjanı, tuz ışığı yanınca, üstünü okumadan tuz haznesine bocaladım. Tuz kapağını kapattım. Tabletlerin durduğu yerden tablet alacakken, bir kutu daha olduğunu hatırladım. Üstünü okuduğumda biraz geç olduğunu anladım. Bu durumda makineyi çalıştırmamak lazımmış, internetten araştırdım ilkin. Bir yerde halı yıkama makinesi ile çekilmesi gerektiğini okudum. Daha fazla ve kesin bir bilgi bulamadığımdan kurulum yapan servisi aradım. Saat 18 gibiydi ve telefonu açmadılar. Ben de Bosch müşteri hizmetlerini aradım. İsim ve telefon kayıtlarından sonra sorumu sordum ve durumu anlattım. Bana halı yıkama makinesi, yani su emen bir süpürgeyle süpürebileceğimi söyledi. Süpürdükten sonra bir sorun olur mu, başka işlem yapmam lazım mı, diye sordum. İşlemin yeterli geleceğini söyledi. Bir tanıdıktan hemen bir halı yıkama makinesi bulup, çalıştırdım. İlkin tuz haznesinden, deterjanı direk çektirdim. Sonra, tuz haznesi taşmaya yakın bir kaç defa su dökerek iyice arınmasını sağladım. Benim şansım makineyi başlatmadan farketmemdi. İyice katılaşmamıştı deterjan. Şu an bulaşık yıkanıyor. Eğer bir sorun çıkarsa buraya bilgi amaçlı yazarım. Bu sorun ile karşılaşanlara da bu yöntemle temizlemelerini öneririm. Bir de tablet yerine toz deterjan kullanıyorsanız çok dikkat edin.