Merhaba.Sanırım lnb'nin bozuk olduğundan da şüpheleniyorsunuz.Eğer çanaklarınız iki adet olup da arada switch (Dayzeg) bağlantısı uydu alıcıdan önce varsa,zamanla su girmesi vb.sebeplerle bu anahtar da yine bozulabiliyor.(2-3 sene önce de yenisiyle değiştirmiştim.) Onun dışında çanağınız tam olarak uyduyu görecek şekilde ayarlı da değilse,mevcut ayarı kayıp da değişmişse yine "no signal" yazısı çıkıyor,belki bunu biliyorsunuz,ama yine de söz etmiş olayım.Elimde yedek olarak beklettiğim Grundug marka 0.6 DB,üniversal single (tekli) bir lnb var şu anda.Az önce dikiş iğnesi saplayarak avometrenin 2000k omaj kısmında bu lnb'nin direk omajına da baktım.625-725 şeklinde bir sayısal değer lcd göstergede belirip de kayboldu.Aslında lnb'ler birer yükselteç (amfi) de olduklarından ve uydu cihazından gelen dc. akımla,gelen mikro dalgayı kabloda belirli bir kuvvetlendirilmiş bir sinyale de dönüştürdüklerinden,bu empedanslarını boştayken ölçümlemek oldukça da zor olacaktır diye düşünüyorum.Ölçümlediğim bu değer de tam olarak içinde belirli bir kapasitede elektrolitik kondansatörün,çok kısa sürede şarj olan durumu şeklinde bir sayısal değeri verip kaybolan bir şekliydi sadece.Yani neticede sabit (Sürekli olan) bir omaj değerini de (Avometrenin kendi içinden zayıflatılmış dc. akım şeklinde bir akımı göndermesiyle de) tam olarak ölçümleyemedim.Umarım işinize yarar bu ölçüm değeri bilgisi.Kolay gelsin.