Ups prizdeki ortadaki demir ne işe yarıyor ?

Bendeki çözüm daha basit de, insancıl değil.
(Yani, diğerleri insancıl olmadığını söylüyor.)
Merak ettim/ettik. Açıklar mısınız, çok mu kasvetli :D. Yasa - insanlık dışı mı o_O:rolleyes:
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Karadenizdeki bir yerde görevli olarak giden
arkadaşım, kaldığı otelin sokağında bir
kavga olduğunu duyar. Üstkatın avantajını
kullanarak seyretmeye başlar.
"Sen onu dedun, demedum..." derken, oradan
geçen yaşlı bir amca:
"Ne tartuşaysun ki, fursana oni." der.
 
Karadenizdeki bir yerde görevli olarak giden
arkadaşım, kaldığı otelin sokağında bir
kavga olduğunu duyar. Üstkatın avantajını
kullanarak seyretmeye başlar.
"Sen onu dedun, demedum..." derken, oradan
geçen yaşlı bir amca:
"Ne tartuşaysun ki, fursana oni." der.
Mesaj alındı :D.
 
İşin gırgır tarafı bir yana, bu tür sistemleri
kullanma ihtimali olan tüm personelin,
ilgili eğitimleri alması sağlanmalı.
ustalar, babalar, sistem o kadar kötü ki, anlatmaya nereden başlamalı bilmiyorum. her sektörün esnek olduğu bir yer vardır. bizler yığma ahşap tekne ustasıyız. (benden ve benim gibilerden çok kalmadı) ustalık yasası çıktığında gidip alalım dedik. gittik ve başvuruda bulunduk ama bizi test edecek yeterli diyecek bir mercii, usta, bilgili kişi bulamadık. sonuç aldığımız 3ün1i. bana verdikleri marangoz ustalık belgesi. yaw ben marangoz değilim ki. bu arada Bodrum'da yaşamanın kötü taraflarından bir tanesi, 72 milletten insan ile tanışıyorsun. ve bunların arsında bir kişi ile tanıştım, benimle aynı işi yapan iskandinav ülkesi vatandaşı, belge sordum, devlet onaylı özel statüde "klasik ahşap gemi yapım ustası" belgesi varmış. marangoz değil. yani bu ülkede yaşıyorsan herşey normal. yeterlilik belgesi hikaye. liyakat hikaye. diploma bile hikaye.
 
İngiliz prizlerinde ki toprak pini de böyle ve 7.5TL'lik havyam da böyle kaliteli topraklama için o demir değil pirinç o.
IMG_20230712_223617.jpg
 
Aslında en doğru cevap @paskomya ustanın verdiği cevap. Bizde UPS prizi diye kullanılan priz Fransa, Belçika vb. ülkelerde standart priz olarak kullanılıyor ve o pim topraklama için. Bizde UPS prizi olarak kullanılıyoruz ki hertürlü cihazı getirip takmasınlar prize ama şöyle bir problem var;
@confickerbelasi nın havyası vb. birçok cihaz bir çok ülkede satılmak için üretiliyor. Dolayısıyla her ülkenin priz standardı aynı olmadığı için fişler o prizlerede uyumlu olmak zorunda.​
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,756
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst