Evet,trafonuz tek fazlı,850 VA çıkış kapasiteli bir ups trafosudur.Sn.neren59 3 adet kalın (Kırmızı-mavi-siyah) kablo girişini görünce 3 fazlı trafoya benzetmiş sanırım.Ayni trafonun 650 VA'lık olanını evde akü şarjında kullanıyorum.
Kırmızı-mavi-siyah kablolar,aküden inverter girişinden sonra inverterin simetrik 2 çıkışıdır.Trafoya tersten 220 volt ac verdiğinizde (Benim gibi) bu kırmızı orta uç olmak üzere 9-0-9 volt veya 12-0-12 volt gibi düşürülmüş,ac. çıkış (Amperi oldukça yüksek) akım alabilirsiniz.Yani bu kalın kablolar trafoyu tersten çalıştırdığınızda sekonder (ikincil) sarım kısmı (Şebekeden izole) çıkışlı olmuş olacak.
Diğer taraftaki siyah-yeşil-siyah-kahve-kırmızı-mavi kablolardan iki kablodan 220 volt ac. giriyor,hem de otomatik akü şarj devresi için bir veya 2 çıkış bu uçlar arasından yine veriliyor.Benim evdeki kullandığım trafoda sarı ve kırmızı kablolardan (Sizde sarı yok) 220 volt ac. girişi yapılıyor.Bu seçme işini şu şekilde çözeceksiniz: Elinize bir avometre alın,omaj (Direnç-ölçer) kısmına getirin,sol tarafta kalan bu sayıca fazla ve daha ince kabloları,ayrı ayrı ve ikişer ikişer ölçün,hangi yerde omaj değeri 24-27 ohm. gibi yüksek bir omaj gösterirse o iki noktayı 220 volt ac. ye bağlayacaksınız.Dikkat edin 3-5 ohm. değer gösterenleri ups akü şarj devresi giirişi içindir,bu noktalardan 220 volt ac.'yi sakın da vermeye çalışmayın,yoksa anında GÜM!
Sigorta atar,aman dikkat edin! Sakin ve dikkatlice ölçüm yapıp en az 24-26 ohm. omaj değerini okuduğunuz yer (Benim ups trafosundan tam olarak da bu değeri okuyorum çünkü) 220 volt ac. girişidir.Einizde izolasyon trafosu varsa eğer,ölçümle bulup emin olduğunuz bu 2 noktadan 220 volt ac.'yi verin,bu daha emin yapılacak bir yöntem olur sizin için.
Not:Kendi ups trafomda akü şarjı için,ayni bir ups'nin kullandığı çıkış noktalarını (Düşük amper verdiği için) 60 amperlik bir akü şarjı için ben kullanıyorum.Eğer büyük bir aküyü güvenli ve uzun sürede şarjda bırakacak şekilde (12 volt,60 amperlik gibi) bir şarj düşünüyorsanız,bu noktaları bulun,bu noktalar az önce ölçtüm, 3-4 ohm. gibi düşük omajlı ve şebekeden yine tam olarak da izolelidir.(16-18 volt ac çıkışlıdır.) Bu karar yine de sizindir.Kolay gelsin.