Evet arkadaslar jenerator secimi cok hassas bir konu...Jenerator gucu tespit edilirken,alicilarin yol alma sekilleri,ayni anda devreye girme durumlari, demeraj akimlari ve bu demeraj akimlarina denk dusen kalkinma gucleri ( KVA) kesinlikle dikkate alinmali...
Ornek1: Toplamda 50 KW kurulu guce sahip bir kule vince sectigimiz jenerator tam 170 KVA gucunde...Bu vinc kanca donus ve kedi motorlarindan olusuyor ve en guclu motor 24 KW, 45 A ...
Ornek2: 30 KW,57 A gucundeki bant motorumuzu 100 KVA ,160 A Gucundeki jeneratorumuze ucgen bagladigimizda start verir vermez jenerator stop etti..
Ornek3: 84 KW kurulu guce sahip bir kule vincimizi ( kule vincin en guclu motoru 45 kw ve on direnc ile yol aliyor) 125 KVA lik jeneratorumuz ile rahatlikla besleyebiliyorken,ayni jeneratoru 83 KW kurulu guce sahip portal vincimizde (en buyuk motoru 45 kw fakat dahlender sargili ve direkt kalkiniyor) calistirdigimiz anda stop etti..Yani kurulu gucu esut iki ayri sistem,sirf demeraj akimlari hesabi sebebiyle ayri guclere ihtiyac duyuyor...
Sirketimizin makine sefinin ismarladigi jenerator proje koordinatorumuze (kendisi insaat muhendisi olur) cok fazla gelince beni arayip bu hesap dogru mudur diye teyid isteyince ben de yukarida ozetledigim deneyimlerimizi belirtip onay vermistim...paylasmak istedim....saygilar