Uzaktan cihaz patlatma mümkünmü ?

İyi ya işte adamım. Her tarafı akıllı da olsa PC den TV ye görüntü aktarmak için üç renk bilgisi kullanılır. Ekran resmi komutu vermek için klavyeden PRT-SCR fonksiyonuna basılması gerekir. Bu komut PC de PCI-EXP veri akışlarındaki RGB bilgilerini alır ve anında ana işlemci tarafından renderlenerek resim haline getirilir.
Yani sonuçta yine PC nin ana işlemcisinin kullanılması zorunludur.
Buradaki amaç TV nin internete bağlanabileceği ve internet yolu ile bazı bilgileri bir yerlere gönderebileceği ise bu olay da mantıklıdır. Hangi bilgilerin gönderilebileceği muallaktır. Çünkü bir TV donanımsal olarak çalışan bir PC gibi düşünülürse hem yapabilecekleri sınırlıdır, hem de 2MB lık bir ekran görüntüsü oluşturabilmesi için içerisindeki RAM dahil tüm donanımlarının ne denli yeterli olabileceği tartışılabilir.
Bu durumda bu TV lerin PC ye bağlanarak monitör olarak kullanılması durumunda casusluk yapma olayının mantıksız olma durumudur.
bundan 20 yıl kadar önce azıcık hackerlık yapmıştım. tescilli olduğum için emniyet müdürlüğünde doktor diye anılırdım :( (kıramadıkları makinelere ben ulaşırdım) beyaz şapka olduğum için bana dokunmazlardı, gerçi o zamanlarda bileşim suçları kanunda yoktu, yani her boku yiyiyordum. bizim şirketin modemleri cisco idi. yaptığım hilelerle sistemdeki tüm makinelere ulaşabiliyordum, patronumun ki dahil. fatura basma olayı benim için çocuk oyuncağı olmuştu. diğer bayiler saatlerce beklerken ben sanal yazıcı ile sorunumu çözmüştüm. o tarihlerde sanal yazıcıyı kaç kişi biliyordu siz tahmin edin. bir de emniyette kurulum yaptığım bilgisayarda veri silesi yapılmıştı. salak ben kurulum yaparken başıma iki tane polis memuru dikmiştim ve tüm programların ve belgelerin açılabildiğine tanık olmuşlardı. pazartesi günü hiç bir belge yok diye aradıklarında gittim ve tanık polisleri çağırdım ve benim doğruluğum ortaya çıktı, sonra silinen belgeleri geri getirip. adamlara fırça attım. siz silmesini bilmiyorsunuz bir şeyleri silmek isterseniz beni çağırın dedim. doktor olmak zormuş orda öğrendim.
yanisi veri iletişimi olan her yerden erişim bir şekilde sağlanır. alınan veriler bir şekilde multi medya desteği dahil her türlü kullanılır. yani kameran 2 mega piksel filan laf. adamlar donunun rengine kadar görürler, yapay zeka sağ olsun.
bu arada psikopat bir müşterim, mevcut rejime güzel olmayan sözler yazdığı için, fena engellenmişti. vpn kullanmayı öğrettim ve sosyal medyasını açtım, o kadar paranoyaktı ki her zaman kamerası üzerinde bant vardı, yeni makinesine kurulum yaptığımda ilk sorduğu kamera nasıl açılıyor olduğuydu. paranoyak olmak bazı durumlarda iyidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,416
Mesajlar
926,404
Kullanıcılar
451,948
Son üye
Seymur17

Yeni konular

Geri
Üst