Uzaktan Kumandalı Araba Bilgisayardan Kontrol Edilebililir mi

Katılım
19 Ağu 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
uzaktan kumandalı arabam war ve ben bunu bılgısayarımdan kontrol etmek istiyorum içine kablosuz kamera koymak ve ses dinleme cihazı koymak ta istiorum.. lütfen bana yardımcı olurmusunuz
 
seri port iletişim protokolü ile halledebilirsin.bunun için max 232 entegresi kullanarak seri port iletişim devresi kurmalısın.daha sonra klavyeden kontrol ededilmek için ara yüz programı oluşturmalısın bunun içinde visual basic kullanabilirsin.tabi bütün bunları yapabilmen için pic bilmen gerekir.ama bu ileri düzey bir uygulamadır önce temelden başlamanı tavsiye ederim.
 
ULN2003 entegreyi parelel port ile kontrol edebilirsin. ULNnin çıkışlarınıda kumandada bulunan sağ sol ileri ve geri butonlarını kontrol edersin. Visual Basicde yapılmış bir programla parelel port cıkıslarını kontrol edebilirsin.

Düşünürsen Visual Basic kodlarını yazabilirim.
 
Görüntü aktarma işi biraz komplikedir.Öncelikle arabayı kumanda ve ses kısmını tamamlayın.Görüntü kısmı biraz araştırma , çalışma ve bilgi birikimi gerektirecektir.
 
ben c dilini biliyorum orta seviyede, işlemciye birsey yazarken bunu c diliyle yazmak mümkün mü . ne gibi farklar oluyor..
 
bana pic programlamayı öğreten bir site adaresi verebilirmisiz videolu anlatım olsa daha iyi olur
 
...bilgisayarın port iletişimine bir cihaz tasarlaman(tasarlatman) gerkecek ve arabanın kontrol edilip, kablosuz sinyali alması için elektronik devre: elektronik+bilgisayar bilgisi mutlaka!
 
paralel portun varsa visual basic üzerine çalışıp, uygun programı yazıp, paralel port çıkış pinleriyle transistörleri, o transistörlerler de uzaktan kumandanın düğmelerini sürebilirsin, ama kamera ve se kaydı için ayrı bir sistem kurulmalı.
 
RF alıcı-verici devrelerle işini görebilirsin lakin piyasada bulması güç aynı zamanda bulabildiklerin de pahalı ve cüsseli...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,904
Mesajlar
921,534
Kullanıcılar
451,055
Son üye
cevotya
Geri
Üst