Güç yokken tam step de dururlar.Step motor 2 step arasında olamaz. Yani motorlarda güç olsa da olmasa da her zaman bir step'te dururlar.
Ama Motorda güç varken iki step arasında durabilir. Aksi halde nasıl mikrostep çalıştırabiliriz ki. ?
Güç yokken tam step de dururlar.Step motor 2 step arasında olamaz. Yani motorlarda güç olsa da olmasa da her zaman bir step'te dururlar.
0.02mm hareket ediyor. Suruculerde guc varken yani ilk gucunu alip motorlara bir hareket sagladiktan sonra mach3 de defalarca reset e basmayla kimildamiyorlar. Ama ne zaman ilk suruculere guc verip sonra reset e basinca sanki motor mili elektrik yuklu bobine hareket ediyor gibi. Umarim anlatabilmisimdir
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ozaman herhangi bir hareketde olmaz.Step motor 2 step arasında olamaz. Yani motorlarda güç olsa da olmasa da her zaman bir step'te dururlar.
Ben redüktör ile step motor kullanımına işaret etmiştim. Microstep torku dramatik biçimde düşürüyor. Bir tam adımın torku %100 ise half step torku %70'e kadar düşüyor. 4'e bölerseniz %30. Çok fazla güç kaybı. Diğer taraftan redüktörde de bir miktar tork kaybı olur ama büyük miktarlarda değil.Güç yokken tam step de dururlar.
Ama Motorda güç varken iki step arasında durabilir. Aksi halde nasıl mikrostep çalıştırabiliriz ki. ?
Ben redüktör ile step motor kullanımına işaret etmiştim. Microstep torku dramatik biçimde düşürüyor. Bir tam adımın torku %100 ise half step torku %70'e kadar düşüyor. 4'e bölerseniz %30. Çok fazla güç kaybı. Diğer taraftan redüktörde de bir miktar tork kaybı olur ama büyük miktarlarda değil.
Bu arada redüktörsüz step motorlara redüktör sonradan takılabiliyor mu merak ediyorum.
Step arttıkça tork iyice düşüyor.
Ben redüktör ile step motor kullanımına işaret etmiştim. Microstep torku dramatik biçimde düşürüyor. Bir tam adımın torku %100 ise half step torku %70'e kadar düşüyor. 4'e bölerseniz %30. Çok fazla güç kaybı. Diğer taraftan redüktörde de bir miktar tork kaybı olur ama büyük miktarlarda değil.
Bu arada redüktörsüz step motorlara redüktör sonradan takılabiliyor mu merak ediyorum.