Uzmanlık Sorusu ?

HAYIR arkadasım onlar ın sistemi kademeli tristörlü STATIK sistemdir.

ALRON statik değil dinamik sistemdir. Çalışma biçimleri birbiriyle alakasızdır. ::)
 
kibele ' Alıntı:
bir baska cozum daha var. ALRON kullansaydın monofazlarla ugrasmaz tırım tırım kıvranmazdın.
Diyelimki 25KVAR lık ALRON sistemi kurduk. Bu sisteme 25KVAR'ın altında bir kademe baglamıyorsun. Sadece ALRON'a 25KVAR treefaz bir tane kondansator baglıyorsun. O kadar monofaz vs birseyler yok. ALRON herfazı ayrı ayrı kompanse ediyor ve sadece gerektiği kadar. örneğin r fazına 3KVAR, S fazına 7KVAR, T fazına 0.5KVAR gerekiyor. Senin hiçbirşey ayarlamana gerek yok sistem otomatik olarak o fazlara o kadar kapasitif yuklüyor. AMA unutma bu sistemde sadece bir adet 25KVAR kondansatör vardı hatırladınmı?
Zaten DINAMIK kompanzasyonla STATIK kompanzasyon sistemi arasında ki fark da burada.
Tristörlü statik kompanzasyon 3 faza birden hızlı olarak esit miktar kondansatörü alır cıkarır. yani dolayısı ile bir kademelendirme yapmak lazım o sistemlerde. Ayrıca fazlarda dengesizliğide hesaplamınız gerekmekte.
ALRON her fazı ayrı ayrı 0-25KVAR arasında gerektiği kadar kompanse eder.
Zaten o yüzden diyorumki diğer markalara annenizin kullandıgı yontemleri kullanmayın diye.


Senin dediğini düşündümde biraz ilginç geldi 25kvar bi tane koyuyosun Her fazı zaten Entes de ayrı ayrı algılıyor ... Senin formül bana iyi gelmedi. Kotaktor yapıştı kaldı kondastor ısındı patladı o zaman yeni 25kvar kondastor takana kadar cezaya mı binsin tesis. Birde Kör güçlere mutlak monofaze kondastor koyman gerekir 01v sıfırlama ile birlikte çkiyor kontaktör...



------------------------------------------

Dostum bence sen birilerinin reklamını yapıyosun!
 
Reklam değil yeni bir teknoloji geliştirdik ve anlatmaya calısıyorum. Ve bunun için bir sene ARGE yaptık. Rölenin içinde 7 adet microişlemci var ve bunun programları tarafımızdan yazıldı. Adam gavur mallarını kullanın diyor. Ben burada beyin patlatmısım, tubitaktan destek almısım. Gidip sorunlu olan bir cok yerde sitemi kurmusum sorun cozmusum. Sonra sen entes diyorsun ve sorun cozulmedi diyorsun. Bende diyorum ki sorun cozmek istiyorsan %100 kesin garantili cozerim ALRON'la diyorum. Hem yerli teknoloji, hem kesin cözüm. Baskası ENTES vb deyince bilmem ne deyice reklam olmuyor ben deyince mi oluyor?
Yahu bu urunun esi benzeri yok. baska nasıl tarif edilir. Bi vakitler ben tüpgaz, kağıtmendil sözcüklerini  bilmezdim. Onları AYGAZ ve SELPAK olarak bilirdim. Cünkü esi benzeri yoktu alternatifi de yoktu.
Yani ben soruna care olurum ama bu sistemle dersem hatamı?

Sorularına gelince bizim sistemimizde hiç monofaz ve küçük kademe yok. O nedenle sıksık devreye girip cıkan kontaktör yok. 10-60 dakikada bir devreye belki bir kademe ya eklenir ya cıkar. Dolayısı ile kontaktör yapısması, yanma patlama söz konusu diil. Sanki bakımsız aku gibi.

En iyisi benim hafta sonu gonderecegim semalı acıklama daha iyi olacak sistemin anlasılması için.
Biz monofaz kondansatör felan kullanmıyoruz. Kör güç felan da takmıyoruz kafamıza. Her faza ayrı ayrı 0-25KVAR ve net ne kadar gerekirse o kadar KADEMESIZ olarak kompanse ediyoruz. Böyle yapıncada kör güç, dengesiz güç felan ortada kalmıyor. Her fazda CosQ=1 oluyor.
 
kör güç nedir ki?
 
Gavur malımı ?????

Entes gavur malımı ¿
Eger Öyleyse Neden Türkiyede üretiliyor....
 
Hayır bi  hata yaptım. Kaynak makinelerinin oldugu bir yazıda sorun cozumunde alman malı yerli-yabancı muhabbeti vardı da bir an kafam oraya gitmiş. Entes te tabii ki türk malı ve sahibi de arkadasım.

Vala kör yükü bende anlamadım ama eskilerin değimiyle zahiri yük demek isteniyor. Ben bizim sistemin bakıs acısıyla baktıgımda her faza tek tek bakıp o fazı grektigi gibi kompanse ettigimde ortada sorun felan kalmıyor. Zahir (kör) yükler, dengesizlikler, kademeler, monofazlar bilmem ne parametreleri neyin ugrasmıyorum. Yani kurması ve kullanımı son derece kolay bir sistem.
 
Hayır kardeşim kör yük demek flourosam lamba, bilgisayar, radyo v.s. yani monofaze güçler.
 
Türkçe ona bence dengesiz demek için kör yerine topal yük desek daha mantıklı olmaz mı? :D
 
Arkadaşlar konuyu bölmek istemem ama kör yük, zahiri yük, bunlar reaktik yük demektri. Bu terimde klasik olarak tanımlayabileceğimiz, aktif sayaçların reaktif gücü okuyamamasından dolayı bu sıfatları kazanmıştır.

yani hepsi aynı şeydir, 1~ fazlı ya da çok fazlı bir sistemdede bulunabilir. Fakat dengesiz yüklenme sadece çok fazlı sistemler için söz konusudur.

Bilginize

Konu içinde görüşüm; Sn.kibele haklıdır basedilen sistem (ALRON) gerçekten etkin bir çözüm yoludur.

İyi paylaşımlar
 

Forum istatistikleri

Konular
129,877
Mesajlar
930,961
Kullanıcılar
452,745
Son üye
azirr

Yeni konular

Geri
Üst