Vakum Tabla

featured.jpg
 
Orası ok. benim dediğim dairelerin etrafındaki delikler. O delikler iyi kapanmadı eskidi diyelim. Veya sıkı geçme vakum gücüne göre yeterli olmadı diyelim.
 
pad için kullanacağınız silikon veya kauçuğun toleransına göre delikleri ayarlayacaksınız belli bir kullanımdan sonra bunda bozulma olabilir ama bu sayı çok küçük sayılar değildir.
 
orayı 4 parça neden yapmışlar acaba... bu arada üstteki lastiği 130 tl ye buldum. Yalnız altındaki plastiği 2000TL ye satıyorlar.
 
pahalıymış o-ring silikondan yana devam etmek daha ucuz ve pratik olacak
 
Çok iyi oldu bu. Fiyatlarda iyi aslında. Sadece ölçü olayını tekrar hesaplamam lazım. Belki bunlar işimizi görebilir. Dediğim gibi ben ufak parçalar üretiyorum. O sebeple kendim yapma yoluna gitmiştim ama seçenekler var gibi..

Amcaların test videosunu da koyalım.

Sanırım yan sanayi dedikleri şey. Fiyatları fena değil diğerlerine göre.. Aslında böyle yatay işler ile uğraşan amatörler bile hiç uğraşmasın clamp tabla vs ile. Tablaya ayıracağı parayı buna ayırsın üstüne 4 tane bu fincanlardan alsın. Benim durum biraz farklı.

Benim iş ufak parça olduğundan yeni bir tasarım yaptığımda 5x5cm ise bunu işleyeceksem ve bunu bağlamam daha sonradan da sürekli seri bağlamam gerekcekse, hemen 2 parça delrinde 5x5'e göre 4x4cm parçaya kanal açıp fincan olarak kullanabilmeliyim. Veya çok sayıda küçüklü büyüklü fincana sahip olmalıyım ki bu da yok.
 
Son düzenleme:
Uygulama videosundaki CNC'de Bursa işi, fincan tip vakumu görme imkanım olmuştu. Kesinlikle öneririm.
 
@nicaleus Fincan tipi yerine aynı o fincan gibi parçalar(delrinden), üstüne ise fitil kullansak aynı mukkavvemette çeker mi?

Çünkü bu fincanların küçükleri yok. Atıyorum. Bana bana 5x5cm üçgen şekilde gerekecek. Hemen bu fincan gibi hazır bulunan derlrine üçgene göre kanalı açıp fitili yerleştiriştireceğim. Başka bir iş için başka bir şey gerekirse o delrini kızaktan çıkartıp yine kare delrinden başka boyutta işleyeceğim. Lakin fitilli olan aynı bu fincanlar kadar iyi tutuyor mu?

Bir de testler genelde mdf vs üzerinden. Ben 50mm kalınlığında ahşap işliyorum. Dolayısıyla moment farklı oluyor. Bunlardaki performans nasıl olur?
 
Delrin üzerine takılacak oring parçayı tutamayabilir. O-ring gibi dairesel kesitli değilde kare kesitli yani parçaya yapışacak yüzey alanı geniş ve yapışma eğilimi gösteren bir conta daha iyi iş görebilir diye düşünüyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,833
Mesajlar
920,849
Kullanıcılar
450,926
Son üye
aysu_simsek

Yeni konular

Geri
Üst