Variac neden sigorta attirir

bulzaf

Üye
Katılım
9 Kas 2008
Mesajlar
321
Puanları
1
Farkli variaclarda defalarca basima geldi.

Variac cikisinda hic yuk yokken sisteme ilk enerji verildiginde prize ait otomatik sigorta atiyor. Sigortayi tekrar etkinlestirdigimde artik atrmiyor. (Yuk varken denemedim)

Bunun sebebi nedir?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Kullandığın sigortalar gecikmeli tipmidir?
Zira Variaclar ilk devreye girmede eylemsizlikten dolayı yüksek akıma sebep verebilirler...
 
varyak tek başına ise sigorta attırmaması lazım ama varyağın içinde aynı zamanda dc çıkışta alabilmek için köprü diyot ve kondansatörde varsa eğer varyağı fişe ilk taktığın anda kondansatörler dolana kadar aşırı akım çektirip sigortayı attırır bu doğaldır. kondansatörler dolduğunda tekrar sigortayı kaldırdığında ise sigortanın atmaması da doğaldır. sigortanın atmasında kondansatorlerin değerinin yuksek olması ve sigortanın değerinin küçük olmasının bağlantısıda var mutlaka.
ilk anda sigortanın atmasını isetemiyorsan varyağa ilk enerjiyi seri bağlı lamba veya watlı direnç üzerinden ver. basit bir kontaktor bağlantısı ile de kondansator dolunca kontaktorun kontaklarıyla seri lambanın iki ucunu kısa devre ederek seri lambayı devreden çıkarsın direk şebekeden beslensin.
 
Gecikmeli sigorta takabilirsiniz,veya variak girişine 1kVAr kondansator bağlayabilirsainiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,050
Mesajlar
922,863
Kullanıcılar
451,323
Son üye
yunusemredoruk

Yeni konular

Geri
Üst