mertoxin
Üye
Merhaba... Uzun süredir çözemediğim bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Evimizin merdiveninde biri altta, birisi üstte olmak üzere iki adet vavien anahtar mevcut. (anatharlarda üç adet giriş mevcut) Yani vavien anahtar olduklarını düşünüyorum. Bu anahtarlara bağlı olan üç adet spot bulunmakta. Ancak üstteki anahtarla ışığı yakıp, alt kata inip ışığı kapattığımız zaman üst kattan ışığı tekrar açamıyoruz. Aşağıdan anahtarın konumunu değiştirip üstten yanmasını sağlayabiliyoruz. Sigorta kutusunun biraz altında bulunan üst kattaki anahtarı söktüğümde, ortaya ve bir yana bağlanan iki faz bulunduğunu fark ettim. Diğer girişte ise faz yok. Lambalar kapalı iken alttaki anahtarı söküp baktığımda hiçbirisinde faz olmadığını gördüm. Lambaları yaktığım zaman ise üst anahtarda üç faz, ve alttaki anahtarda da üç faz olduğunu fark ettim ancak, alttaki anahtarda bulunan fazın bir tanesi kontrol kalemiyle baktığımda diğerlerine göre kısık gözükmekte. Kablo renklerini takip edemiyorum altta bulunan anahtardakiler ayrı, üsttekiler ayrı renkle... alttakiler, sarı gri yeşil, üst grubun üçü de kırmızı. Sigorta kutusu üstte bulunan anahtarın hemen üstünde kalıyor. Her iki anahtarda bulunan kabloları tüm kombinasyonlarla bağlayıp denedim ama sonuç alamadım. Sizce ne yapmam gerekiyor ? Saygılarımla...