emodiyator
Profesyonel Üye
Anlamayı hale isteyen arkadaşlar için tekrar tek tek yazıyorum her ayrıntısını.
Santralin üretimi iç tüketimden fazla olmaya başladığı durumlar da verilen aktif güce paralel şekilde kapasitif güç gönderimim artıyor. Eee neden endüktif göndermiyorsun derseniz. Fabrika içerisindeki motorlar, sarımlı cihazlar yani enfüktif "YÜKLER" benim ürettiğim endüktifi kullanıyor. Aktif yükümü de kullanıyor.
Kapasitifi kullanmıyor, aktif enerjinin fazlasını ve kapasitifi fazla olduğu için şebekeye veriyor.
Biz bunu neden kompanze etmeden şebekeye veriyoruz çünkü kompanzasyon ges sistemini görmeyecek şekilde ag olarak yapılmış.
Bir çok kez yazdığım gibi "tüketim" olarak düşünerek yanlış yapıyorsunuz. İnverter üretim sayaçlarımız %6 değerinde yani inverter "Dandik Değil"
Dediğim gibi kompanzasyon gesi görmediği için aktif yükü ihtiyacı kadar kullanıyor fazlasını şebekeye veriyor, endüktif "tüketim" ihtiyacını da üretimden karşılıyor. Kapasitifi kullanmadığı için şebekeye veriyor.
Kapasitif yükler(tüketiciler) nelerdir?
Kapasitör bir kapasitif yüktür, tüketicidir.
Sistemde bu yüzden denemek, fazla kapasitif üretimi çektirmek için kapasitörleri manuel devreye aldım. %8 lere kadar kapasitif gönderimi manuel olarak kapasitöre yedirdim.
Bu test sonrası AG de olan kompanzasyon akım trafolarını OG ye alarak OG kompanzasyon rölesi ile "şönt reaktör" kullanmadan bu işlemi tamamlayarak sistemi izledik ve %4-6 değerlerinde kendi haline bıraktık.
Tekrar yazıyorum. Tüketim noktasında olan kapasitif çekimi, şönt ile endüktif çekerek dengelersiniz.
Üretim tesislerinde kapasitif gönderimi, endüktif göndererek dengelemek gerekir ama üreteç olmadığı için tüketici ile dengelemek gerekir. Bu kapasitif tüketici de kapasitördür.
Söylediklerine katılamamakla birlikte yanıldığın nokta şu sanırım senin önceki kompanzasyon alçak gerilim tarafında olduğu için trafo kayıplarını yüklenmeden kaynaklı endüktif reaktifi okuyamıyordu kompanzasyon sistemi, daha sonra sen sistemi o.g ölçümlü yapınca işin içine trafo kayıpları,trafo endüktifi yada varsa xlp kablo reaktifi girince ve ölçümde o.g olunca röle sorunu düzeltti sende radyocu emin misali yeni bir şey yaptım oldu moduna girmişsin aslında olan şu röle o.g referanslı olunca reaktifin tamamını kompanze etmiş sende kendince çıkarımlarda ve varsayımlar da bulunmuşsun maalesef.
Son düzenleme: