Veri Toplama Sistemi Kurmak

oneral

Üye
Katılım
4 Şub 2014
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba üstünde çalıştığımız bir proje için belli değerleri ölçmem gerekiyor ancak elektronik bilgimiz çok zayıf olduğu için böyle bir konu açmayı uygun gördüm, projede sıcaklık basınç ve kuvveti ölçmemiz gerekecek bu yüzden:
- Basınç Transmiteri (1 veya 2 adet)
- Yük Hücresi (1 adet)
- Termokupl (6 adet)
sensörlerini kullanacağım. Bu sensörlerdeki çıktıyı doğru bir şekilde okuyacak sistemi en ucuz yolla nasıl kurmalıyım ?

Veri Toplama Sistemlerini (data acquisition) kurma konusunda doyurucu bir kaynak bulamadım ne yazık ki, eğer böyle bir kaynak varsa bilgilendirirseniz sevinirim.

Elimdeki basınç transmiterini ekte yolluyorum, ilgilenmek isteyen arkadaşlar bakabilirler.

KqbgbW.png
 
Verileri toplayip ne yapmayi planliyorsun. Sadece gormek mi istiyorsunuz?

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
bence siz basit bir pc otomasyon kurmalısınız. Ben daha önce çalıştığım iş yerinde sıcaklık ve basınç ölçümleme ve loglama yapıyorduk. Siemens ürünü ve otomasyonu kullanılıyordu. gayet başarılı bir şekilde istediğimiz süre ve sıklıkta log alınıyordu. grafik olarakta görsel oluşturulabiliyordu.

kolay gelsin..
 
Aynı zamanda gözüken değerleri kaydetmek istiyoruz, yani gözlemleyeceğimiz verileri bilgisayar ortamından da izlememiz gerekiyor.

Kurulacak sistem sensörleri de beslerse iyi olur ama önceliğimiz ucuzluk, eğer böyle sistemler pahalıysa, sensörleri dışarıdan da besleriz.
---
Teşekkürler serkan_48, ancak PC otomasyon sistemleri hakkında genel bilgiye ve PC otomasyon sistemlerinin kurulumu hakkındaki bilgilere nereden ulaşabilirim ?
 
Bilgileri gormek ve belirli araliklarla toplayip excell dosyasina kaydetmek yeterli gelecek ise

ENDA PLC ve ENDA OPC DATALOG yazilimi ile bu ihtiyacina cozum uretebilirsin.

PLC uygun analog giris ve agirlik modulleri ile verileri toplayacak, OPC DATALOG yazilimi ise verileri PC ye alacak, tablo halinde gosterecek ve istedigin siklikla kayit yapip yine istedigin siklikla dosya olusturacak.

NexusHD2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Sn. oneral,

Verileri kaydetmek ve takip etmek için 1 adet DAQ cihazı : NI USB-6000 - National Instruments

Bu cihazın sadece +-10 V olarak analog girişleri olduğu için bütün sensör şartlandırıcıları 0-10V olmalıdır. 4-20 mA çıkışı olanları tekrar voltaja çevirmeniz gerekecektir.

Gördüğüm kadarıyla basınç için 0-10V voltaj çıkışı var, onu direk kullanabilirsiniz.

Termokupl için bir şartlandırıcıya ihtiyacınız var. Piyasada birçok 0-10V olarak analog çıkış veren termokupl şartlandırıcısı bulabilirsiniz. (Örneğin; Ordel Proses Kontrol Cihazları, Sinyal Dönüştürücüler, Termokupl & Rezistans Termometreler , firmayla görüşebilirsiniz.)

Loadcell için de piyasada indikatör diye tabir edilen bir şartlandırıcıya ihtiyacınız var. Sensörü alacağınız firma muhtemelen size zaten şartlandırıcı ile beraber fiyat verecektir. Vermezlerse siz talep edebilirsiniz. (Örneğin; Esit Elektronik » Kantar, Baskül, Yük Hücresi , firmayla görüşebilirsiniz.)

National Instruments firmasının DAQ cihazını da yine firmanın kendi yazılım olan LabVIEW ile yapacaksınız. İnternetten indirilebilir ve 45 güne kadar tüm özellikleri ile yazılımı ücretsiz kullanabilirsiniz. İnternette birçok kaynak bulabilirsiniz. Yazılım kısmında ise buradan soracağınız sorulara yardımcı olabilirim.

İyi çalışmalar,
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,345
Mesajlar
925,558
Kullanıcılar
451,817
Son üye
-El Psy-

Yeni konular

Geri
Üst