Vestel s 4450 b Karlanma

Uysaly

Üye
Katılım
22 Ocak 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
İyi günler;
Konu başlığında modeli yazılı olan buzdolabım içinde gıda unutularak 3-4 ay çalışmaz vaziyette kaldı. Geldiğimde nasıl bulduğumu tarif etmeme gerek yok berbattı. Baya su birikmişti çekmecelerinde falan sebebini bilmiyorum. Buzdolabını yağçöz ile cif ile her tarafını temizledim. Daha sonra buzdolabı karlanma yapmaya çok fazla soğutmaya başladı. Buzdolabında genelde çok az gıda bulunuyor, derin dondurucu kısmı çoğu zaman boş oluyor. Ayrıca derece kısmını kaç yaparsam yapayım buzdolabı içindekileri donduracak kadar çok soğutuyor ve çok böyle çalışırken de baya ses çıkarıyor. Tahliye boruları tıkanmış olabilir mi ? Termostatı bozulmuş olabilir mi ? Önceden bir sorun yoktu buzdolabında; ne yapmam gerekiyor ? Buzdolabı servisini aradım yetkili servis değil normal servis gelip görmemiz lazım 100-150 lira arası fiyat olur dedi öğrenciyim vermek istemedim araştırmak istedim önce; zaten 1.5 yıl sonra işimize yaramayacak mezun olacağımızdan. Yardımlarınızı bekliyorum.

GoGWGN.jpg

oryqNQ.jpg
 
geçici çözüm ucuz zaman saatleri var 15 tl civarında eğer derin dondurucuyu kullanmıyorsanız çalışma durma zamanını zamanlayıcı ile ayarlayın derim .Bunlarda zaman aralığı fazla gelebilir biraz üstüne ekleyip kozmik zaman saati işinizi görebilir
 
Kompresorunuz hic duruyormu takip ettiniz mi? Eger durmuyor ise tahminim durmuyor termostadiniz arizalidir.

Ama durdugu halde boyle ise derecesini dusurun tekrar deneyin. Bu kadar karlanma icin disardan asiri hava nem almasi lazim. Contalar kapiyi tam kapatiyor mu?
 
Evet buzdolabı sürekli çalışıyor durmadan. Kapı tam kapanıyor fakat lastiğin bazı yerlerinde yırtıklar var. Ama daha öncesinde böyle bir sıkıntı olmamıştı nemden dolayı. Dereceyi değiştirince bir farklılık olmadı 1 de falan çalışıyor zaten.
 
Bence termostatiniz arizali. Bu kadar sogutmamali.

Eger bir termometreniz varsa dolabin icine koyup olcun +4 yada +7 gibi bir sicaklik olmali ve kompresorr otomatik yapmali.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,818
Mesajlar
920,743
Kullanıcılar
450,908
Son üye
mert095

Yeni konular

Geri
Üst