Vinç Uygulamasında Hangi Marka Sürücüyü Önerirsiniz

Merhaba,

Öncelikle vinç konusuna önemli olan bir kaç noktadan başlamak gerekli,
- Kullanacağınız sürücünün kapalı çevrim ve Flux Vektör (Akı Kontrollü) olması çalışma anında motordan alacağınınz verimi maksimumda tutar.
- Eğer vinç motorunu Fırçasız Senkron motor kullanacaksanız, kullanacağınız sürücününde senkron motor kontrol edebilmesine dikkat edin.
- Maalesef vinç uygulamalarında dikkat edilmeyen en önemli konu, vinç yük ile inme konumunda çalıştığı zaman motor rejeneratif olarak çalışır ve bir çok kullanıcı bu regen enerjiyi frenleme direnci üzerinde harcar. Ancak eğer kullandığınız sürücü regen enerjiyi frenleme direncinde değil de doğrudan şebekeye basabilme özelliği var ise kullanım sıklığına göre %55 e kadar ciddi bir enerji tasarrufu sağlar.
- Vinçlerde harmonikler çok önemlidir, zira vinç motorlarının ürettiği harmonikler şebekeye ciddi anlamda kirlenme verir. Kullanacağınız sürücüde harmonik bozulmasının çekilen akımın %4 ünden daha az olması gerekmektedir.
- Tabiki kullanacağınız sürücünün kesinlikle vinç uygulamaları için özel olarak imal edilmiş olası gerekmekte.
 
Yukarıda dediklerinize aşağıdaki madde hariç katılıyorum.

"Tabiki kullanacağınız sürücünün kesinlikle vinç uygulamaları için özel olarak imal edilmiş olası gerekmekte."

demişsiniz, sürücüde yapılan ayarlarla sürücü vünç uygulaması için kullanılabilir. Misal Control Techniques'in sürücüleri her tür motora uyuyor ama siz nasıl isterseniz o şekilde kullanıyorsunuz. Böylelikle vincinizin sürücüsü gün gelir yanarsa, başka bir bölümden acilen çıkardığınız sürücüyü vincinize takıp devam edebilirsiniz. Veya vinç için ayrı karıştırıcı için ayrı yedek tutacağınıza tek yedekle ikisini birden halledebilirsiniz.
 
Tuzla da bi tersanede 2 adet 20ton vinç revizyonunda kanca (bom )için 55 kw motor için 55Kw(ct)/75(vt) Siemens micromaster 440 kullandım eski joysticke bağlanan potlarla daha düşük hızlardada kumanda mümkün siemens kullanırsanız yardımcı olurum kolay gelsin
 
Bir iş için ürünün uygunluğunu araştırırken bana kalırsa o işte uzman firmaların hangi ürünü kullandığına bakmak lazım. Vinç söz konusu olunca aklımıza ilk gelen fikir "Acaba KONE hangi sürücüyü kullanıyor " olmalıdır. ;)
 
arkadaşım en iyisi deltadır hem fiyarı iyidir hem de teknik desteklri cok iyidir elinden düşürsen bozulusa garantiden yapıyorlar 3.5 senedir kullanıyoum hiç sorun yok
 
Merhaba

Omron ürettiği E7 serisi frekans konvertorunu onerırım.
E7 serısı frekans konvertoru vınc uygulamaları ıcın uretılıyor..
Bayısı oldugum ıcın ve bır cok yere uyguladıgım ıcın bılıyorum..
Kolay gelsın..
 
arkadas bu tam bir sazan sorusu. hangi markayı yazsan sen haklısın. zaten o yuzden bu kadar çok yorum varya . artık her inverter modelinin bu tur uygulamalara ait yazılımları var, yani inverter özel olarak bu iş için üretilmiş gibi çalısıyor. sen paradan haber ver. ha ben en iyisini istiyorum dersen git en pahalısını al 3 aşağı beş yukarı fiyat kalite ile doğru orantılıdır.

aynı otomobillerde olduğu gibi fiyat 3 aşağı beş yukarı kalite ile doğru orantılıdır ama!!!! mutlaka takım tutar gibi araba marka sevdalıları da vardır . (ya da savunduğu markanın satıcıları) boyle insanlara ne söylerseniz söyleyin mutlaka kendi bildiği araba en iyisidir. kesinlikle ikna edemezsiniz, kanırırda kanırır. bu örneğide şunun için verdim. şimdi bu yazının üzerine mutlaka benim bildiğim inverter en iyisidir , bunun parayla kalite orantısı doğru değildir diyenler olacaktır. olsun hiç onemli değil bende size araba örneğini hatırlatırım...
 
tam bir bilgi kirliliği var önerilerde... neticede belli özellikleri taşıyan invertörler ile vinç kontrolu mümkündür. kullanıcı yatkınlığı ve buna bağlı devreye alma kolaylığı, bulunabilirlik ve servis konularında destek alabildiğiniz insanlar ile zaten çalışmak tercih edilendir. fiyat ikinci aşamada olsada önemli bir parametredir. projeye göre uygun motor gücü ve sürücü gücü seçebilir iseniz sorun yaşamazsınız. Control Techniques bu konuda ciddi uygulamalara imza atmış bir firmadır. aslında bu forumun pazarlamadan çok uygulamaya dönük örnekler ile dolu olması gerekirken alakalı alakasız öneriler ile bilgi kirliliği oluyor. nasıl oluyor da hvac sürücüyü önerebiliyorlar anlamak imkansız. neticede kaldırma uygulamaları en ağır uygulamalardır. bu noktada güvenlik dayanıklılık önemli olmalı bence. hvac sürücü ile vinç işi yaparsanız ciddi sorunlar yaşamak gündeme gelir lütfen bilgiyi kirletmeyelim..
 
Arkadaşlar sürücüler hakında daha açık bilgi ve şama varsa paylaşmak isterim.
Benim bir sorum olacak.... KULE VİNÇDE kanca motoru 45 kw 380 v 115 a 560.D/dv (10 kutup) nb.%25 Bilezikli asankıron motor. 5 Kademe yol vermeli olarak çalıişıyor
Yük indirirken motor yüksek devır yapıyor ve firen zor durduruyor ..
Bu motora sürücü bağlanırmı Çalışma şartları ağır ve tozlu .. yardımlarınızı bekliyorum.


uygulamanız konusunda destek olabilirim... 533 395 34 41
 

Forum istatistikleri

Konular
129,832
Mesajlar
930,566
Kullanıcılar
452,656
Son üye
kontrolkalemi355

Yeni konular

Geri
Üst