Visual Basic mi? C# mı? Delphi mi?

baybars

Üye
Sizce scada için en uygun programlama dili hangisi???

ne amaçla?
yani scada programı mı geliştirecek ( sıfırdan bir scada kontseptinde olan teos gibi , intouch gibi)

yoksa proje bazlı adı scada olan masaüstü program mı yapacaksın?

ona göre değişir.

eğer bir iki cihazla haberleşme yaparım ekranda da bir iki indikasyon gösteririm dersen

VB ile c# arasında .NET farkı kadar fark var (temel aynı)
Delphi ise zaten .NET'i oluşturan adem oğlunun daha önce çalıştığı firma :)

tercih hangi programda en iyisini yapabilirim olmalı

hepsinde de eğer programlama nedir'i biliyorsan yapabilirsin

benim fikrim görsel programlama öğrenmek istiyorsan kesinlikle c# öğrenmelisin.Şuanda ilgi görüyor ama Gelecekte en çok ilgi gören dil olucak.Basitçe C++'ın programlama mantığı ve visual basicin kolaylığını içeriyor şeklinde açıklanabilir.üstelik visual 2008 de seriport iletişimi çok kolaylaştırılmış.

// Csaharp Forever;

ben programlama da c yi kullanıyorum.Scada da c# kesinlikle...

visual basic mi kaldı artık piayasada demek isterdim ama sorduğuna göre hala kullanılıyo demkki.ayrıca delphi önemli bir dil.c# ise OBJECT ORİENTED yani nesne yönelimli programlama dediğimiz bir programlama dili.Aslında bu dil microsoftun JAVA ya karşı çıkarmış olduğu ve desteklediği bir dil..burda akla gelen ilk şey şu:madem microsoft destekliyo neden bu dili örenmeyelimki..ayrıca delphiye göre çok avantajlı ve yeni bir dil sayılır.ayrıca güncellğini uzun süreler sürdürecek gibi duruyor..başarılar

Örnek C# de yazılmış açık kaynak kodlu scada programı var. Onu incele.

C# , diyorum ben oda java gibi platform bağımsız olma yolunda artık uygulamalar network üzerinden olmadıkça pek bir anlam ifade etmiyor o yüzden c#,
Elbette bir elektronikçi için C++ 'da gerekli ama zaten yakın diller ...

Forum istatistikleri

Konular
130,108
Kullanıcılar
453,163
Son üye
gurkangunc

Yeni konular

Geri