voltaj dusuyor

Slm Makine ile robot arasındaki mesafe nedir? Voltajın bu kadar düşmesi için bayağı fazla olması gerekir.

Şayet Mesafe fazla değil ise örneğin 30 -50 m aralaığında Güç kaynağı sistem için yeterli olmuyor veya çektiğiniz kablo ince kalmış olabilir.
Böyle etkenler yok ise, "Elektronik ile uğraşan arkadaşlar iyi bilir" Zener diyot ve diyotu koruyabilecek değerde bir drenç ile aldığınız voltajı 5 volta düşürüp 5 v SSD Röle ile tetikleme yapabilirsiniz Böylelikle sorununuzu çözülmüş olur.
Yada Aldığınız voltaj 10 Voltun üzerine çıkmıyor ise veya çıkmayacak şekilde dizayn edip 0-10 v dc analog giriş ile karşılaştırma yapabilirsiniz.
En garanti ve ucuzu Makine üzerine 24 Vdc röleyi takıp 220 V kontak alır, Robot üzerinde 220 V Röleyi çektirerekte sorunu çözersiniz diye düşünüyorum. İyi çalışmalar dilerim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
En garanti ve ucuzu Makine üzerine 24 Vdc röleyi takıp 220 V kontak alır, Robot üzerinde 220 V Röleyi çektirerekte sorunu çözersiniz diye düşünüyorum. İyi çalışmalar dilerim.

Söylenene göre makine üzerine takılan roleyi çektirmede problem yaşanıyor..
 
Yakın zamanfa npn sensörün pnp ye çevrilmesi soruldu bi zahmet bul çözğmün orda.
 
Söylenene göre makine üzerine takılan roleyi çektirmede problem yaşanıyor..
Evet Bende fark ettim sorunu fakat anladığım kadarı ile Makineden robota sinyal kablolarını çekmiş arkadaş fakat kumanda 24v olduğundan makineden robota gelene kadar voltaj düşüyor.
Önerdiğim şekilde ise Röle her iki taraftada olacak 24 v ile makine içerisine taktığı röleyi çektirecek çeken röle ise robota 220 v gönderip robot panosuna eklenen 220 v röleyi çektirecek böylelikle voltaj düşmesi sıkıntısını aşmış olacak diye düşünerek yazdım. :)
 
murr elektronik role kullanarak deneme yapabilirsiniz.
 
merhaba;
euromap67 ye goremı baglıyorsun robotu? normalde enjeksıyondan robotta sınyal gonderırken robot kendı 24 v senın rolelerınden dolastırıp alıyor. robot enjeksıyona sınyal gonderırken enjeksıyon panosunun 24v kullanıyor.euromap67 soketıne bı kez daha bak derim.hayırlı calısmalar
 
makıne ıcın o autputlar verılmıs soket olarak ordan kullanıyorum
İki panonun powersupply leri eğer 24 vdc ise eksi uçlarını bir kablo ile kısa devre et sorun çözülecektir!İki farklı power supply artı ve eksileri bir röle,sensör veya plc input-output unda çakışırsa bu sorun meydana gelir.
 
arkadaslar yorumlarınız ızın cok tesekkur ederım
@cedric1990 arkadasım evet euromap67 31 32 numaralı pınlerde 24v ucları bunlarda problem yok
24 v sabıt sınyal kablosu uzunluguda 5metre uzakta degıl ama bosta olctugumde 24v var ama role cektırmek ısdedıgımde 8 volta kadar dusuyor sınyal yukte ikeen sıkıntı bu robotun panosunda kı plc npn enjeksıyondakı sınyaler pnp garıp bır durum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,845
Mesajlar
920,948
Kullanıcılar
450,947
Son üye
sitroen91

Yeni konular

Geri
Üst