Vu metre ses girişi nasıl yapılır

internetten hazır vu metre devresi aldım fakat ses girişini nasıl vermem gerektiğini çözemedim sesin + - girişleri var ama bunu ne üzerinden vermem gerekiyor hapörlör olur mu

Olmaz.
Preampli çıkışından vu metreye giriş yapacaksınız.
preampli nedir
açıklayabilir misiniz veya nerden temin edebilirim
1736533680303.png

yani böyle bir devre satın aldım internetten okulumuzdaki proje için audio +- yi nerden vermem lazım

Son düzenleme:
preampli nedir
Ekli dosyayı görüntüle 113268
yani böyle bir devre satın aldım internetten okulumuzdaki proje için audio +- yi nerden vermem lazım
Satın aldığınız Vu metre devresi dir.
Preampli amplifikatör öncesi ön kuvvetlendirici devresidir.
preampli nedir
preampli modül.

Preampli devreleri + şema

Son düzenleme:
LM3915 ayar prosedürü.
1) Devre kurulduktan sonra girişe el ile dokunarak devrenin çalıştığı kabaca görülmelidir.
2) Devre kabaca çalışıyorsa girişten 10V DC voltaj verilir. trimpot ile referans ledi (ilk kırmızı led) yanacak şekilde trimpot ile ayarlanır. (toplamda 9 LED yanmalıdır)
3) 10V DC gerilim bir ampli için 10V peak çıkış gerilimine delalet eder. Bu da yaklaşık 4 ohm yükte 10W RMS güç verebilen bir amplinin çıkış gücünü ifade eder.
Bu tür kullanımda ampli volüme seviyesi açıldıkça güç göstergesi (VU metre) relatif olarak ölçülecektir.
Ampli güç ölçümü için kullanılmak istenmiyorsa (hat seviyesi ölçümü) En ideali bu devreye ek olarak redresör veya dedectör denilen devrelerden yapılmalıdır. Pre ampliye gerek yoktur. PC kulaklık çıkışını dahi rahatlıkla ölçebilir.
Altta aynı entegre ile daha geniş ölçüm alanına sahip PPM anlatılmış ve @sasen1 arkadaşımızca başarı ile yapılmıştır.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/40db-ölçüm-alanlı-yari-profesyonel-din-ppm-yapımı.147628/
Dedectör devresini yapabilecek bilgiye sahip iseniz rahatlıkla yapabilirsiniz.
Tek LM3915 li PPM
Bu da genişletilmiş skalalı DIN PPM

Son düzenleme:
böyle bir devre satın aldım internetten okulumuzdaki proje için audio +- yi nerden vermem lazım
Audio yazan yerden + ve gnd girişlerini yapacaksınız.
Vu-Metre bağlantısını, Amplifikatörün girişinden alın.

1736533680303-png.113268

Forum istatistikleri

Konular
130,299
Kullanıcılar
453,556
Son üye
Diaries

Yeni konular

Geri