ercan_wrc
Üye
Arkadaşlar dün burada bir konuda 60ah akü ile kaç saat çalıştırabilirim diye arkadaşlara sormuştum sağolsunlar cevaplamışlardı.
balkonumdaki tv nin arkasında yazan değer 100w
60ah akü forumdaki hesaba göre;
100/12v = 8.3a akım çeker
60ah akü /8.3a=7,2 saat çalıştırır diye hesaplıyoruz.
ben prize wattmetre taktım ve sonra tv yi açıp usbden film açtım hatta sesi de bayağı bi açtım ki hoparlörler enerji çeksin diye.
wattmetreye bir baktım 45w civarı enerji çekiyor 0.22a enerji çekiyor görünüyor. çok fazla bilgim yok bu konularda ama bizim forum hesabımıza göre neredeyse 2 kat fark çıkıyor. Aynı durum diğer Lcd tv içinde geçerli ondanda denedim 110w yazıyor arkasında ama 85w civarı çekti...
Bu durumda hesaplarımız olumlu yönde de olsa tutmamış oluyor.
Acaba fikri olan varmı? Ben bu alete göre mi hesap yapmalıyım? birde burada amper anlık sanırım bunu saatlik olarak nasıl hesaplayabilirim?
balkonumdaki tv nin arkasında yazan değer 100w
60ah akü forumdaki hesaba göre;
100/12v = 8.3a akım çeker
60ah akü /8.3a=7,2 saat çalıştırır diye hesaplıyoruz.
ben prize wattmetre taktım ve sonra tv yi açıp usbden film açtım hatta sesi de bayağı bi açtım ki hoparlörler enerji çeksin diye.
wattmetreye bir baktım 45w civarı enerji çekiyor 0.22a enerji çekiyor görünüyor. çok fazla bilgim yok bu konularda ama bizim forum hesabımıza göre neredeyse 2 kat fark çıkıyor. Aynı durum diğer Lcd tv içinde geçerli ondanda denedim 110w yazıyor arkasında ama 85w civarı çekti...
Bu durumda hesaplarımız olumlu yönde de olsa tutmamış oluyor.
Acaba fikri olan varmı? Ben bu alete göre mi hesap yapmalıyım? birde burada amper anlık sanırım bunu saatlik olarak nasıl hesaplayabilirim?