Wincc de 24 saatlik tag ile vbs çalıştırma

TIIIR

Üye
Katılım
6 Kas 2007
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar Scada da plc den gelen 24 saat doldu bilgisi ile yazdığım vbs çalıştırmak istiyorum ama bitürlü yapamadım . Yazdığım vbs çalışıp çalışmadını denemek için butona bağladım çalıştığını gördüm. Bu işlemi plc den gelen bilgi ile nasıl yaparım?:confused:
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
WinCC flexte yaptığım bir projeyi açtım bakıyorum ama WinCC ' yi tam olarak hatırlayamam. WinCC kurulu olarak ulaşabileceğim bir yer yok şu an. Öncelikle 24 saat doldu bilgisini Scheduler ile WinCC de de oluşturabilirsin. Akabinde scriptini bu olaya bağlaman yeter.

Senin dediğin tarz yapmak için ise Event oluşturman gerek. Help lerdeki örneklere bakmanı önereceğim.
 
WinCC'de scripti seçip "trigger" olarak ilgili tag'ın "upon change" özelliğini seçeceksiniz.
 
PUCK dediğin şekilde sanırım yaptım ( vb editörde action da scripti yazdım daha sonrada trigger da tagımı sectim ve upon change özelliğini sectim) ama tag 1 yada 0 olduğunda excel e kayıt yaptıramıyorum güvenlik yöneticisinden baktığımda tagın her değişimi için bir
excel.exe olusuyor, scripti bir butona koyduğumda ve butona bastığımda sorunsuz calışıyor.

Yardımlarınız için teşekkürler bilmediğim bir cok şey öğrendim. Bide şunu halletsem :)
 
winCC de GetTagBit komutuyla tagın durumunu sorgulayıp
if (GetTagBit("24hour")==1)
{
...
...
}
komutuyla 24 saat doldu bilgisini alan 24hours isimli tagın durumuna gore scriptini çalıştırırsan soru ortadan kalkar diye dusunuyorum..
 
Diode'un dediği gibi yapabilirsiniz ama bunda da bir eksiklik vardır. Birkere sistem saatinin mi 23:59'dan 00:00'a geçtiği zaman sizin için önemli yoksa Scada'nın açık olduğu toplam zamanın 24 saate eşit olması mı önemli.Siz bu ayrıma karar verdikten sonra GetTagBit("24hour") mantığı anlam kazanmış olur.

Bu durumda da iki ihtimaliniz var, ya C scriptler ile sistem saatini sorgulatıp, decimal olarak 00:00 ile karşılatırırsınız, ya da VB--C ikilisinden biri ile 1dk trigger'ı olan bir script ile döngü saydırırsınız ve toplam döngü 24*60'a eşit olunca 24hour isimli virtual tag'ın değerini 1 yaparsınız.
 
aynı sorun bendede var sorunu halletmişmiydiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,976
Mesajlar
922,248
Kullanıcılar
451,175
Son üye
ercangul23
Geri
Üst