WinCC flexible timer set etme hk yardım?

ladre71

Üye
Katılım
11 Şub 2009
Mesajlar
29
Puanları
1
Merhaba Arkadaslar;
Benim bir konuda tercrubelerinize ihtiyacim var.WinCC flexible ile programlayacagim panelden herhangi bir timerin TV degerini degistirmek istiyorum.panelde 'saat-dakika-saniye'olacak sekilde setleyebilmek icin neler yapmam gerekli.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bu yapacağın olayı OMRON veya DELTA plc için söyleyecem...Yaptığın plc programında normalde timer a değer veririrsin ama wincc veya HMI işin içine girdiğinde timer için bir DM(data memory) seçmen lazım bu DM yi de timer ın içine eklemen lazım...yani sen wincc den örneğin DM100 değerini değiştirecen DM100 ü de TIMER001 kulandığı için timer ın değeri değişmiş olacak..
 
sn ıbrahım bıraz daha ayrıntı verebılırmısnız.
 
Bir tane db blok oluştur.oluşturduğun db bloğun ıcine S5 time olarak bir data ata.daha sonra oluşturduğun dbx.dbbx 'i programda timer ın girişine yaz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…