Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

Kazım hocam, solid setupı indirip o işe girişeceğim. Dün rhinoda yeni bir bug ile karşılaştım.. 2 gece önce çizdiğim ray ve araba ilişkisini bugün kontrol ettiğimde 0.038mm z ekseninde kayma olmuş. Çok garip ama ben böyle bir değer girmedim.. Herşeyi baştan kontrol etmek zorunda kaldım.. Neyseki şuan için düzgün. Zannediyorum ki, kaydetmeden ötürü bir durum olmuş.. Solidworks bana bu hususta yardımcı olacaktır. Zaten bütün parçalar çizili kütüphanesine tanıtıp oradan çağırabilirim. Setup bulup ilk denemelerimi yapacağım umarım.. İlginiz alakanız için herkese teşekkür ederim.

Selamlar, uzunca bir süre ilgilenemedim.. sizleride kendimide merak içinde bıraktığımı üzülerek söylemek istiyorum. bir nişan işimiz vardı... geçtiğimiz haftalarda dünya evine girmeye bir adım daha yaklaşmış bulunmaktayım. hayırlı dualarınızı eksik etmeyin. :)

Sadete gelecek olursak, spariş listemi hazırladım. yarın Endo Endüstriyel Donanım ve Lineer Teknoloji firmasına sipariş listesinin mailini geçeceğim. gelecek fiyat doğrultusunda hareket edeceğim.
Aşağıda görüldüğü üzere icmal hazır. cevap mailine müteakip, devam edeceğim..

SİPARİŞ 1.jpg
SİPARİŞ 2.jpg

Yeni görüyormuş gibi baştan sona kadar atlamadan oku !
Forumu incele dendi .
İnceledim dedin .
Sonra gittin en dandik tip kaplin seçtin .
Mesela bu sadece en ucuza mal olacak hatan...

Kendi düşen ağlamaz . :rolleyes:

BK BF ye de gerek yok idi bence (bende var ama acemilik işte. onlara verdiğim parayla 1.5kw spindle alırdım)

çok çok Z eksenine olabilir
diğerlerine büte harikalar yaratır..

kaplinler sadece görsel olarak önerildi.. ama teklif aldıklarım yaylısının olmadığını kullanışsız olduğunu dile getirdiler.. bu sebeple kauçuklu olanı önerdiler. haklılarda.. yarın bir kaç yere uğramam gerekicek..

BK BF ye de gerek yok idi bence (bende var ama acemilik işte. onlara verdiğim parayla 1.5kw spindle alırdım)

çok çok Z eksenine olabilir
diğerlerine büte harikalar yaratır..

step motor yeteri kadar büyük.. bu sebeple şasiden dışarı taşıyor en azından milini gömmeyi hedeflediğim için bk-bfye başvurmuştum.. ama fiyatları yüksek.. muhtemelen badem yatağı için ufacık bir aparat yaptıracağım.. onu direk şasiye bağlıyacağım... şimdilik fason aluminyum kesim yapan birini bulamadım. :/ izmirde olupta bu konuda yardım edecek biri yok mu?

Yeni görüyormuş gibi baştan sona kadar atlamadan oku !
Forumu incele dendi .
İnceledim dedin .
Sonra gittin en dandik tip kaplin seçtin .
Mesela bu sadece en ucuza mal olacak hatan...

Kendi düşen ağlamaz . :rolleyes:

Hocam gene korkutuyorsunuz beni.. :D

kaplin konusu evet, değiştirildi..
BK-BF değişme yolunda.
sigma profil seçimi mi hatalı?
vidalı mil yada araba boyutları mı hatalı? ben nerede düşeceğim?

Forumu takip ediyorum 2011 yılında yapılmış örneklere kadar inceledim.. fakat yinede baştan oku diyorsunuz. bir ışık lütfen :)

Yazdım dinlemedin.
Gittin ittirmoktan kaynakların rakamlarına baktın.
İlla benim dediğimi yapmak zorunda değilsin ama ne idüğü belirsiz başka kaynakları referans kabul etmeden önce iyice düşün.
Malzeme satıyorlar büyük firma işi bilir bunlar canımmm..
Mesela vidalı mil ( her ne demekse - doğrusu bilyeli somun-vidadır ) neymiş yüzde birmiş .. pöhh...yüzde bir mdf cnc için bile karış kulaç mertebesindedir.
Yok kendi yaptıkları öyle ise bize ne..
Artık gerisini sen devam et...

Evet eninde sonunda başlayacaksın ki bitsin.
Ama başlamadan önce kırk sefer ölç bir sefer biç.

Bizim teknik işler böyledir.
Bir müddet uğraştın mı gözlerin körleşir zihnin bulanıklaşır hatalarını göremezsin.
Sapılan yanlış yoldan dönmek yerine ortaya çıkan hataları düzelteceğim diye debelenip durursun.
Bir ara verip başka şeyle uğraşıp sonra tekrar ele aldığında .. bu ne ki lan bunu neden yapmışım ki yok canım biri koymuş ben bu kadar salak mıyım dersin.
Ya da ben öyle olduğumdan her kesi öyle sanıyorum .:rolleyes:

------

Okudum diyorsun ama ne okuduğun hakkında şüphelerim var.
Mesela badem rulman en az 10 yerde anlatıldı.
Bir ucunda evet ama en az diğer ucu büte ya da uygun rulman/rulmanlarca sabitlendi ise..
Bunu da uyardılar ama işte..
Seni eskiden tanıdığım için ısrar ediyorum yoksa ne haddime.

Seni eskiden tanıdığım için ısrar ediyorum yoksa ne haddime.

Hocam.. Biliyorum, forumdaki amacım tecrübe edinmek.. vay annesinin bitanesi nede güzel yapmış maşşalah filan değil.. başından beridir sadece 1 adet makina yaptım ve bununla cebelleştim.. şöyle tecrübeliyim böyle bilmemneyimde diyemem zaten.. ben araştırmalara videolara devam ediyorum bakmaya.. ama şasi şekillendi.. ve ebatları belli oldu. bu yolda ilerleyeceğim.

dünyanın en saçma sorusunu sormak istiyorum.

Sigma profilde alın alına bağlantı için T kanal somunu ve Alın cıvatası kullanıp 100mm'de bir yaparak montaj mümkün olabilir mi? kesit görselinde olduğu gibi?, Alın cıvatası M8, somun M8 kanal 10luk.

Ona göre sipariş geçeceğim.. yaklaşık 220 adet..

ALIN ALINA BAĞLANTI.jpg
yandan.jpg

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri