Wood Mood 3 Eksen Cnc Projesi.

Evlilik ve tasarım için tebrikler...
 
Kapak bu şekil yerine sürgülü olsa daha çok uğraştırır ama güzel olur. bu şekliyle pratikte çok kullanacağınızı sanmam.biraz hantal gibi.

mutluluklarınız daim olsun.
 
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.. hayırlısı ve uğurlusunu temenni ediyorum :)

Malzeme listesini çıkardım. aşağıda göreceğiniz üzere fiyat teklifi için gerekli yerlere ilettim.
Bütçemi çok aşmadan alışverişi gerçekleştireceğimi düşünüyorum.

Kapak için amorstörlü kalkar kapak sistemi uyarlıyacağım,
başta çekmece rayı kullanarak yukarıya paralel kalkan sistem üzerinde çalışıyordum ama şuan için bu karmaşayı kaldıramayacağım. muhtemelen ileri vadede bir tasarım düşünüyorum.

Ayrıca sizden bir ricam var,
Elektronik konusunda çok iyi değilim.
Seçili kart - step motor uyumu,
Spindle - Spindle sürücü uyumu,
Güç kaynağı uyumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

MALZEME LİSTESİ.JPG
 
Sadece kapak seklinde olabilirdi...
kalkar kapak yapabilirim. hantal durduğu doğru ama içerisini boşaltacağım için ve çift kollu amorsitör yapacağım için bu sorunu aşabilirim diye düşünüyorum. genede deneme yanılma olacak biraz.
 
şimdi en kritik soruyu sormak istiyorum sizlere,

aşağıdaki çizimde göreceğiniz üzere mevcut Z ekseninin tasarımı bulunmaktadır. 18mm MDF kısma, herzamanki yapılan tasaım yerine, esnemesine engel olması için, alt destekli milleri dış yüzeye monte ettim. yani bir nevi ters düz olarak bağladım. bu tasarımda da montaj zorluğu dışında karşılaşabileceğim bir sıkıntı doğabilir mi bilemiyorum. o yüzden sizinle paylaşmak istiyorum.

bu şekilde bir Z eksen modülü yapan var mı? yada örnekleri bulunan internetten yaptığım araştırmaların genelinde sadece çizim üzerinde kalmış projelere rastladım. hali hazırda bu sistemi çalıştıran bir tasarım göremedim. deneyip yanılarak hata yapma lüksüm çok yok ama bu tasarım mantıksızda gelmiyor...

incelerseniz sevinirim.

Ekran Resmi 2015-08-01 00.59.26.png
Ekran Resmi 2015-08-01 00.59.13.png
 
Keşke inkanım olsada yapabilsem. Şuan bi yandan ev eşyaları bir yandan düğün dernek bir yandanda bu.. Hanım biraz fazla verdiğimi duyarsa, hoş olmaz. Sırf onun için kapak sistemi tasarladım desem onada inanmaz ama olsun.. Bakalım ikincisine inşallah.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst