kocamanusta
Profesyonel Üye
Onu kesin yaptıracağım zaten ama kafa allak bullak oldu
Şİmdi bilsem ki şebekeden kaynaklı,tüm cihazları resmi servislerinde direk kart değişimleri ile yaptıracağım.
Sonra da zararımı tazmin yoluna gideceğim.
Çuval pirinç ve taş üçlemi konusunda haklısınız.
Evin tüm tesisatını kontrol ettirip koruma rölesi taktırmak ilk isim olacak zaten o konuda hiç şüphe yok.
Ama sorunun iç tesisat mi şebekeden mi olduğunu bilememek beni deli ediyor. Belirsizlik çok kötü.
Bilsem iç tesisattan, hemen tamirleri en ekonomik biçimde yaptıracağım.
Ama bilsem şebekeden, faturalı ve pahalı işlem yaptıracağım sonra da paramın peşine düşeceğim.
Buzdolabının kartını 2 sene önce çikma almıştım 200 TL'ye, aynı yere sordum 2.500 TL diyor çikma karta.calisma garantili de değil hani, ben gelip takarsam 3.500 TL diyor.
Bursa'dan kart tamiri için 650 TL fiyat aldım, burada 1.500 den kapı açıyorlar.
Sirf bu fırsatçılara yem olmamak için de uğraşıyorum .
Kombi ve termostatin kart servis bedeli 7.000
Klima daha 5 aylık, taksitleri bitmedi daha
İç kart kesin yanık 2.800, dış kartı belli değil yaniksa servis fiyatı 6.800 TL.
Buzdolabı için yarın fiyat alacağım.
Size sormak istediğim bir husus da bu.
Slz olsanız tamir konusunda nasıl bir yol izlersiniz?
Kart değişimi fatura ve firma ile kanuni yoldan mücadele mi yoksa kart tamiri ve cepten yola devam mi?
Herkese tekrardan merhaba
Bir güncelleme yapmak istedim.
Bugün usta ile beraber evdeki tüm nötr bağlantıları (buatlar, Sigorta bağlantıları, prizler)
Kontrol edildi.
Bariz bir gevşeklik kopma gibi birşey göremedik ama hepsini de sağlamladik teker teker.
Usta topraklama 1.5v gösteriyor çok güzel dedi.
Şimdi 30v lik bir tane varistör alıp koyacağız, en azından tamamen olmasa da kısmen bir önlem olur.
Nasıl birşey almamı tavsiye edersiniz?
Marka model uzunluk vs?
Teşekkürler
Tomzn marka gerilim koruma rölesini test etmiştim( 11 saat direk 380V AC verdim) , 3 adet bir fazlı uygulamalar yaptım, yapmaya devam ediyorum, ilgili konuyu forumumuzdan inceleyebilirsiniz, tekrar geçmiş olsun.
bir örnek foto ;
Ekli dosyayı görüntüle 111265
Sn.ATAŞ MÜHENDİSLİK.Priz tipleri,çok kullanımda olan ( yerli tipler ) ürünler.Bunlar için fırsat yaratabilirseniz,çok makbule geçer.Galaxy,bu konuda çok iddialı görünüyor.Özellikle,onu daha çok merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?