Benim merak ettiğim hususta bu. Bu nedenle varistörün anlık olarak kaç Amper akıma dayanabildiğini merak ediyorum.yıldırımın yıkıcı etkisi prize kadar geldiyse kolları açıp gelme demenin bi faydası olmaz fakat benim merak ettiğim bahsettiğiniz korumalı prizler bozulurken alıcılar da zarar görüyor mu?
Akımdan ziyade kaç nano saniyede kısa devreye düşüyor ve bağlı otomat kaç saniyede açıyor? Yoksa mevzu bahsi akım ya da gerilim bomba etkisi yapacak güçtedir! Önemli olan parafudr'ü de varistörü de gözden çıkartsak bile gerideki tesisatı ve cihazları, darbeyi toprağa yönlendirerek ya da önünü keserek sağ salimen sabaha çıkartmaktır.Benim merak ettiğim hususta bu. Bu nedenle varistörün anlık olarak kaç Amper akıma dayanabildiğini merak ediyorum.
O zaman özellikle şu gerilim korumalı prizlerde, prizden hemen önceki Sigorta önemli (kendi içinde sigorta yoksa). Bu durumda priz tesisatında C tipi sigorta varsa da riskli olabilir B tipine göre manyetik açtırıcı daha tembel karakteristikli olduğu için.Akımdan ziyade kaç nano saniyede kısa devreye düşüyor ve bağlı otomat kaç saniyede açıyor? Yoksa mevzu bahsi akım ya da gerilim bomba etkisi yapacak güçtedir! Önemli olan parafudr'ü de varistörü de gözden çıkartsak bile gerideki tesisatı ve cihazları, darbeyi toprağa yönlendirerek ya da önünü keserek sağ salimen sabaha çıkartmaktır.
Benim merak ettiğim hususta bu. Bu nedenle varistörün anlık olarak kaç Amper akıma dayanabildiğini merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?