yüksek gerilimin nedeni

prize mi takiliyor yoksa Sigorta kutusuna takilan birsey mi
resim linki atma sansiniz var midir

baglantisi butun evi besleyecek sekilde mi.
yoksa prizden bu cihaza bu cihazdan da Televizyon a mi baglanti yapilacak.

baglantisi butun evi besleyecek sekilde mi.
yoksa prizden bu cihaza bu cihazdan da televizyon a mi baglanti yapilacak.

Seçtiğin güce bağlı dostum 5 - 10 kW seçersin bütün evi beslersin 1 kW seçersin sadece tv uydu modem pc beslersin sana kalmış daha doğrusu bütçeye bakıyor ne kadar para ayırabildiğine..

Malum Elektrik dağıtım şirketlerimiz enerjinin kalitesini sağlayamadığı için ..

Almisken statik al. ev icin en ideali bence..voltaji regule etme hizi servo ve mikro islemcili regulatorlere oranla cok daha hizlidir.hatta en hizlisidir..digerleri regule islemini daha gec yaptigi icin Elektronik cihazlarda siknti yaratabilir..

https://www.google.com.tr/search?q=voltaj+regülatörü&biw=1455&bih=714&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwissr7wptbJAhUHQBQKHRbWAkIQ_AUIBigB

Servo yada Elektronik olanları mevcut. Biraz hantal cihazlardır ancak bu şekilde voltaj dalgalanması bulunan yerlerde kullanılmasını öngörüyoruz.
@serkan_48 ustam yüksek voltaj da regülatör işe yarar mı?2007 yılında regülatörle ilgili bir araştırma yaptım ve o zaman regülatör alçak voltaj da voltajı yükseltir ancak yüksek voltaj da gelen voltajı direk olarak geçirir diye görmüştüm!

@c.berkan dostum,

Bir voltaj regülatörü hem voltaj yükseltme hemde voltaj düşürme işlemini yapar. Ancak!

Her voltaj regülatörünün "GİRİŞ GERİLİM SAHASI" diye adlandırılan regüle edebileceği en düşük ve en yüksek gerilim değerleri vardır. Genelde 160 - 240 volt arası üretilirler. Giriş gerilimi 220 volttan düşükse regülatör voltajı yükseltir eğer yüksekse düşürür.

Bu bilgi çerçevesinde şu soru aklınıza gelebilir. Bu giriş gerilim sahasını ne belirliyor neden 160 - 270 volt arası yapılmıyor denilebilir. Bu noktada şu bilgi ön plana çıkıyor giriş geriliminin arası açıldıkça sargı dayanımı hesaplaması iyi yapılmalıdır. Bu saha voltajı arttıkça bir regülatörden çekebileceğimiz güç azalacaktır.

Giriş gerilim sahası genişletilirken bu hesap yanlış yapılırsa yada es geçilirse ilerleyen zamanlarda sargının hasar görmesi ile sonuçlanıyor.

Konuyu çok dağıttım sanırım.

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri