yüksek gerilimin nedeni

redskymuscular

Katılımcı Üye
Merhaba,
daire prizindeki gerilim 270 v civarı.
bunun nedenlerini maddelendirmemde yardımcı olur musunuz?
  1. aşağıdan ana şalterden ölçücem; faz dengesizliğinden şüphe ediyorum.
  2. ancak orada fazlar arası 380 ve faz nötrü 220 ölçer isem; bu dairede problem olduğu sonucu cıkarır mı
  3. daire de ise problem nereden kaynaklanır?
  4. bir daire de sadece bir prizde 270 (tabi doğal olarak bağlı olduğu linyelerde öyle olacak) olup diğerleri normal olabilir mi?
saygılar

Soruna tam anlam veremedim ama toprakla ma dan şüpheleniyorum ama forumdaki diger arkadaş lar bu soruna daha bilgi verebilir

Dairen bir fazlı mı üç fazlı mı besleniyor ? Faz toprak ölçümünde kaç volt çıkıyor ?

Son düzenleme:
İyi bir topraklaman var ve bir yerlerde sıfırlama yapılmadıysa ve de faz toprak ölçümünde normal bir değer görüyorsan diğer arkadaşların belirttiği gibi nötr hattında bir sorun olması muhtemel...

Merhaba,
daire prizindeki gerilim 270 v civarı.
bunun nedenlerini maddelendirmemde yardımcı olur musunuz?
  1. aşağıdan ana şalterden ölçücem; faz dengesizliğinden şüphe ediyorum.
  2. ancak orada fazlar arası 380 ve faz nötrü 220 ölçer isem; bu dairede problem olduğu sonucu cıkarır mı
  3. daire de ise problem nereden kaynaklanır?
  4. bir daire de sadece bir prizde 270 (tabi doğal olarak bağlı olduğu linyelerde öyle olacak) olup diğerleri normal olabilir mi?
saygılar

nötr hattında gerilim vardır muhtemelen buda nötr iletkeninin gevşek kötü temas yada oksitlenmesinden olabilir eğer problem bütün dairelerde de varsa o zaman işletme topraklaması yada enerji aldığınız trafonun nötr iletkenine uzak noktada sızma sonucu gerilim görülmesi olabilir.

Kontrol kalemi ile pirizinizi kontrol edermisiniz. İki uçtada yanacak mı?

Tek mantıklı yanıt nötr hattındaki sorundan kaynaklanabilir. Toprakla alakası yok.

bugun multimetre ile olctum. biri 209 digerleri 220 cikti. 209 olani en son ölçtümde 220 cikti. yeni bir mahalle her hafta yeni bir apt bitiyor burda. voltaj dalgalanmasi var sanirim
acaba bu dalgalanmayi voltaj regülatör prizi ile onleyebilir miyim
teknosa da 39 tl gibi bir fiyatta

Forum istatistikleri

Konular
129,867
Kullanıcılar
452,732
Son üye
erencok

Yeni konular

Geri