Sevgili kardeşlerim,abilerim.
2007 de teknik lisede
Elektronik bolumunu başarı ile bitirdim.
2009 da MYO mekatronik bolumünü bolüm 1. olarak bitirdim.
2009 da yapmış oldugumuz proje çok başarılı bulundugundan dolayı diger üniversitelerin düzenlemiş oldugu proje günlerine gonderildik..Bizim yapmıs oldugunuz proje pano,plc,step motor,dc motor,pnomatik,hidrolik, scada,robotil gibi konuları kapsıyodu.Okulda bile mühendis temelli hocalar bu projeyi yaptıgımıza şaşıp kaldılar.Fakültelerde dahi boyle pğrojelerin naidr yapıldıgını soylediler.Neyse igonderildigimiz yer özel bi üniversitenin proje günüydü. mekatronik müh. günü.Oraya gidince sunu gordum degerli arkadaslarım.Ordaki ogrenciler proje 1. sınıflar pc parcaları soküp hard disk,rem diye isimlendiriyolardı,2. sınıftaki arkadaslar cizgi izleyen,sumo v.s. projeler yapmışlardı,3. ve 4. sınıftaki arkadaslarda aynı sekilde boyle robotik konularla ugrasıyolardı.ilk defa bi üniversite de o kadar cizgi izleyen robotu o zaman gordum.Ve sunu gozlemledim bu muhendis olacak arkadaslar ne pnomatik ne hidrolik hadi onu bıraqkın kompresor nedemek onu dahi bilmiyolardı.iyide sayın arkadaslar bu muhendis adayı arkadaslar yarın piyasaya cıkınca ne yapacaklar.biz meslegin eziyetini cekip bunalanlara sef mi olcaklar. 20 yasında hic bakımıcsı olmayan bi fabrikada
Elektrik,mekanik,hidrolik,plc yazılım,bakımcı olarak işe başladım.Bi arkadasta demişki meslek liseli ogrenciler matematik modelleme yapamıyomuş. iyide be arkadasım zaten bu olay üniversitede ogrenicelek bişi..bu muhendsiligin temeli.ama bu temeli alıp askeri ucrete katalog satan muhendis arkadaslarıda unutmamak gerekir.o matematik modelleme yapan arkadaslar gelsin de bi sahaya cıksın balakım...iş masa basında oturup hesap kitabla bitmiyo.gelde 1500 tonluk pres makinasının altına girde arıza ara bakalım o matematik modellele dehanla. ben düz liseden mezun olup elektrik muhendisligini bitirip bi fabrikanın trafo-pano odasına girip titreyen eli ayagına sonanan cok muhendis gordum. Eger basına gelen sef bu asenkron motorun icinde ne war diyosa ,
) basına gelen sef komresorun ne demek oldugunu bilmiyosa wallahi billahi diyecek sözüm yok. Meslek liselerini ve tef leri savunan arkadasların herbirine tesekkürü bi borc bilirim.. sürç-ü lisan ettikse affola..... SAYGILARIMLA...