Yıldırım çok yüksek frekans mı?

allah korusun yıldırım bırde yüksek frakans olsa duştuğu yerde durmaz nasıl yüksek frakaslı verıcıler dağ tepe geçıyorsa yüksek frakanslı yıldırım olsa aynı şekılde geçer mantıklı düşünürsek yıldırımda veya şimşek yüksek frakanslı değıldır bırkaç herz ı geçmez tesla bobınını örnek göstermek yanlış bulutlar tesla bobını gorevı yapmaz anca aku kutupları gıbı elektron yuklenırler enufak ıletışım anında boşalırlar
 
allah korusun yıldırım bırde yüksek frakans olsa duştuğu yerde durmaz nasıl yüksek frakaslı verıcıler dağ tepe geçıyorsa yüksek frakanslı yıldırım olsa aynı şekılde geçer mantıklı düşünürsek yıldırımda veya şimşek yüksek frakanslı değıldır bırkaç herz ı geçmez tesla bobınını örnek göstermek yanlış bulutlar tesla bobını gorevı yapmaz anca aku kutupları gıbı elektron yuklenırler enufak ıletışım anında boşalırlar

Öncelikle yüksek frekanslı bir elektriğin insan vucuduna çarpmasıyla yüksek frekanslı bir elektromanyetik dalganın(bahsettiğiniz vericiler) havada yayılması arasında "ne de olsa ikisi de yüksek frekans deler geçer" diye düşünmek tamamen yanlış. Ayrıca ilk mesajıma da bakacak olursanız, hala aynını söylediğim şey, elektrik çarpmasında frekansında bir parametre olduğu ve frekans eğer yeterince yüksek ise insana zarar vermeyeceği. Tesla bobinini yıldırımdaki statikelektrik boşalmasına örnek olarak vermedim. Gerçekten yüksek bir frekanstaki elektrik akımının insan vucuduna zarar vermeyeceğini göstermek için söyledim.
Ancak siz sormadan belirteyim, bu derece yüksek bir frekansla günlük hayattaki elektrik şebekesinde karşılaşmanız mümkün değil.
 
Son düzenleme:
bir soru yıldırım veya şimşek çakmasında yüksek frakans varmı yokmu var dersenız cevap vermıcem :)
 
Yıldırımın frekansı 40-50Hz'dir. Benim verdiğim örnek ise 1Mhz. (yıldırımınkinden 20bin kat fazla bir frekans)
Zaten hiçbir zaman yıldırımda yüksek frekans var demedim, sadece genel elektrik akımının bir özelliğini söyledim, yeterince yüksek frekans deri altına geçemez, zarar veremez.( gerçekten çok yüksek frekanslar)
 
ben yıldırımda yüksek frakans var anladım ikincisi yüksek farakans insan vücudunu anında pişirir kazım hocanın dedığı gıbı örnek microdalga fırınlar helogen fırınlar sanırım yeterlı cevap:) ha ilave yapayım yeterı kadar akim şart
 
Cevabını yeni gördüm, Onursal üyeler bu durumdaysa vay halimize..
Deri altında buharlaşmadık molekül kalmaz yazmışsın, ben zaten yüksek frekansın deri altına geçemedğinden bahsediyorum, tabii ki bu bahsettiğim yıldırım değil. Çok yüksek frekanslar.
Basit bir örnek olarak 1Mhz'lik tesla bobine (ki bir ampülü rahatlıkla yakar) elle dokunabilirsiniz , akım deri altına işleyemeyeceği için size hiçbir zarar vermez. Ayrıca merak ederseniz Tesla'nın yaptığı çalışmalara bakmanızı tavsiye ederim, kendisinin bizzat yüksek gerilim ve yüksek frekans üzerine çalışmaları var, verdiğim örneğe benzer bir hususta "Zamanın ötesindeki deha Tesla" adlı kitapta var. En azından genel kültür için okuyabilirsiniz.
peki yüksek frekans deri altına geçmiyorsa mikrodalga fırın nasıl pişiriyor üstadım ?
 
:)) bende sordum ama hala cevap yok varsa bılmedığımız oğrenmenın yaşi olmaz bakarsın 60 yaşindada bişey oğrenmnış oluruz:))
 
Söylediğiniz fırınlardaki yüksek frekanslar, beslemesinde değil yani akımın frekansı değil. Beslemesini 50Hz 220V normal prizden yapıyorsunuz, yani fırının içine 50Hz'lik akım giriyor, bahsettiğiniz frekanslar pişirme işlemini yapan radyo dalgası seviyesindeki elektromanyetik dalgaların frekansları yani fırından size elektrik çarptığında size çarpan elektriğin frekansı değil.

peki yüksek frekans deri altına geçmiyorsa mikrodalga fırın nasıl pişiriyor üstadım ?

Bu soruda da sayın tekin126'nın yazdığı "yüksek frekanslı vericiler" ile ilgili yazıda da, aynı hata söz konusu.
Elektromanyetik dalganın frekansı yüksek!, fırınlarda elektromanyetik dalga yemek içindeki su molekülleri titreşime sokup ısıtarak pişirmeyi sağlıyor, yani yemeğin içinden elektrik akımı akmıyor, ortada bir elektron akışı yok. Elektromanyetik dalga ile elektrik sinyalini karıştırıyorsunuz. Yani fırında pişirme işlemini yapan, evlerinizdeki modemlere veri aktarımı yapan, atom bombasının insan hücrelerini parçalamasını sağlayan ve hatta bildiğiniz görünür ışık, bunların hepsi elektromanyetik dalga (elektromanyetik radyasyon'dur) sadece frekans genlik vb. özellikleri farklıdır. Her frekansı olan şey elektrik akımı değildir.
 
Akıllara zarar yazılar.
Bakmakla roman okumakla elektrikçi olunsa kediler kasap olurdu.

Yüksek frekanslar deriden geçer deyince derinin üstünden kayar gider mi sanıyorsunuz .

Videolardaki gibi incecik uç ve sadece parmak ucu ile , yıldırım çarpmasını ya da gücü yeterli yüksek frekans ( her ne kadarsa ) yüksek gerilim çarpmasını , bir zan etmeyin.

Elektrik alanları teorileri en zor konulardandır.
Çok sağlam matematik ve elektrik-fizik teorileri temeliniz yoksa uzak durun , kafa bile yormayın .

Mikro dalgaların bu işle alakası yok , olayı karıştırmayın.




Aşağıdaki olayda ortalık " mangal kokusundan " geçilmez.
Küçücük bir alanda olmasına rağmen.
Benzeri bir video daha vardı bulamadım.
Eleman dayanıyor ve 30 sn sonra derisinin o noktası kararıyor oyuluyor.


Sadece seyretmekle yetinin uzak durun .
 
haklısın üstadım teşekkür ederim aydınlatıcı açıklaman için.
 

Forum istatistikleri

Konular
130,378
Mesajlar
936,517
Kullanıcılar
453,704
Son üye
725malatya725

Yeni konular

Geri
Üst