Yıldız üçgen motor sorunu

Motor uclarını cıkardıgımda hersey normal calışıyor yıldızdan zamanı geldi mi üçgene geciyor ama motoru bagladıgımda yıldız kontaktör ünden ateş cıkıyor ve sürekli acıp kapıyor motor uclarını ölctüm dogru baglı ve bu sürede motor da hareket ediyor

Sorun yildizda motorunuz ornek veriyorum saat yonunde donerken yanlis baglantidan dolayi motor ucgende saat yonunun tersine donmek isterse kontaktorlerinizden kivilcim cikma kontaktor yapismasi termik atmasi kontaktor patlamasi gibi durumlarla karsilasabilirsiniz.

Yukaridaki alintiladigim mesaja gore de motor uclarini atirdiginizda yildiz ucgen devresi duzgun calisiyor ise sorun motor sargilarinin yanlis baglantisidir muhtemelen.

Tekrar kontrol ediniz.

Bence ucgen kontaktorundeki 3 kablodan ikisinin yerini degistirirseniz motorunuz düzgün calisacaktir. Ancak bunu duzgun tesbitini yapıp ona gore uygulayiniz. Kafadan uygulamak motor icinde starter devresi icinde kotu sonuclar dogurur. Ben burada yazdim diye bu islemi yapmayin. Dogrulayip sargi uclarini tam olarak tesbit edip dogru baglantiyi kurmalisiniz.

Kolay gelsin.

sorun burada kablonuzun kesiti nedir ve kaç metreden geliyor

Namık abi tecrübesini konuşturmuş ilk yorumunda
Aynı gücteki başka motor calışıyor
Sorun yildizda motorunuz ornek veriyorum saat yonunde donerken yanlis baglantidan dolayi motor ucgende saat yonunun tersine donmek isterse kontaktorlerinizden kivilcim cikma kontaktor yapismasi termik atmasi kontaktor patlamasi gibi durumlarla karsilasabilirsiniz.

Yukaridaki alintiladigim mesaja gore de motor uclarini atirdiginizda yildiz ucgen devresi duzgun calisiyor ise sorun motor sargilarinin yanlis baglantisidir muhtemelen.

Tekrar kontrol ediniz.

Bence ucgen kontaktorundeki 3 kablodan ikisinin yerini degistirirseniz motorunuz düzgün calisacaktir. Ancak bunu duzgun tesbitini yapıp ona gore uygulayiniz. Kafadan uygulamak motor icinde starter devresi icinde kotu sonuclar dogurur. Ben burada yazdim diye bu islemi yapmayin. Dogrulayip sargi uclarini tam olarak tesbit edip dogru baglantiyi kurmalisiniz.

Kolay gelsin.
Teşekkür ederim ama bu motor calışıyor du durdurup calıştırdıgımızda bu sorun oldu hiç baglantı degişik ligi yapılmadan sonrasında yıldız kontaktörü yapışmış degiştirdim yine aynı sorun devam etti

Son düzenleme:
Aynı gücteki başka motor calışıyor
motor çalışırken yanındaki lambalar sönüyorsa voltajlar düşüyor demektir bu voltaj düşmesinden dolayı kontaktörler vede yıldız üçgen rölesi devreden çıkıp tekrar girmeye çalışıyor sanırım sizin start butonunuz kalıcı tip mandal buton eğer basmalı start ve stop yerine kalıcı tip mandal buton ise gerilim düşümü bu tür sorunlar yapar

75kw motorda start a bastığımda sürükli yıldız kontaktör cekip bırakıyor zaman rolesi yeni degiştirdim sorunu ne olabilir
Yıldız/üçgen rölesi mi kullanılıyor tesisatta yoksa normal zaman rölesi mi? Normal röleyse kontak pozisyonu farkediyor olabilir!
Güç devresinin beslenmesini kesebiliyorsan yalnızca kumanda sistemini test etmelisin...

üçgen kontaktörü bobini şişmiş olabilir veya ucgen kontaktorunde sıkıntı olabilir

Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
130,301
Kullanıcılar
453,558
Son üye
Dtsbulut

Yeni konular

Geri