Yıldız üçgen sorunu

zaman role kontağını yanlış yere koymuş olabilirsin resmi cizersen anlaşılır
O zaman yıldız kontaktörü cekıp, sonrada üçgen kontaktörü çekermi. Resımden anlaşıldıugına göre, pano profosyenel işçilikde yapılmış.
Eger, motor ucları sökülüp yenıden takma veya bobınaha gidip gelme sorunu varsa bunları belirttikden sonra saglıklı yorum yapılır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Teknikadam41 hircin41 yıldızdan üçgene geçerken 8 saniye olması gerektiğini söylemişti. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin.
3 saniye sonra yıldız çalışmadan ,üçgene geçiyorsa sürede sıkıntı vardır.
 
Süreden önce sorun yıldızda elektrik motorunun kalkmaması.

Önce motor yıldızda hareket alsa tamam süre hakkında konuşabiliriz.

Gerçi motoru görmüyoruz tutmuyoruz sadece sesini duyuyoruz ama sesten anlaşılan kadarıyla motor yıldız konumunda kalkış yapmıyor.

Sorun elektrikselde mekanikselde olabilir. Ölçüm ve kontroller yapılmalı sonrasında karar verilmeli.
 
doğrudur ama ikincil sorunda süre.
 
3 saniyede kalkan motorlar ne tür motorlar Serkan bey?

Benim hicbir mesajimda sure belirtmedim. Ayrica bu sureyi kabaca nasil ayarlayacagimiz hakkinda yorumumuda belirtmiştim. Ayni seyleri soyluyoruz ama bakis acimiz farkli. Arkadasimizin videosundaki kalkis suresini baz aliyorsaniz su an o motora kalkis yapiyor demiyoruz durumu çözebilmek icin yorum yapiyoruz. Oncelikle motor yildiz konumunda kalksa sure konusuna gelicez.

Videodaki sureyi neye gore kim ayarladi bilmiyorum. Evet yildiz ucgen gecis suresi kisa ama sure kisada olsa bu süreçte motorun bir dönü almasi gerekmiyormu?
 
Kontrol paneli elektronik olduğu için istediğimiz sn. Ayarlayabiliyoruz. Şu an için 8sn de olsa bekliyor üçgende hareketleniyor. Bu arada elimle kapalın bağlantısını yani motoru rahat bir şekilde çevirebiliyorum.
 
3 saniyede kalkan motorlar ne tür motorlar Serkan bey?
Motor milinde kalkış yükü çok düşükse motor bir kaç saniyede kalkabilir. Mesela demircilerin profil kesmede kullandıkları testereler 10-12 Beygir gücündedir, yıldızda bile derhal yol alırlar.

Saygılar.....
Kontrol paneli elektronik olduğu için istediğimiz sn. Ayarlayabiliyoruz. Şu an için 8sn de olsa bekliyor üçgende hareketleniyor. Bu arada elimle kapalın bağlantısını yani motoru rahat bir şekilde çevirebiliyorum.
Motorunuz iki faza kalıyor, kalkış yapamama sebebi videodan gözüktüğü kadarıyla bu. Yıldız kontaktörüne bakmanız lazım. Yükten dolayı kalkış yapamasa motora enerji verildiğinde duyulan bınnnnn şeklindeki ses daha şiddetli duyulur. Ampermetre takibi yaptınız mı? Pens ampermetre ile motora bağlı kabloların akımını ölçün sorunu bulacaksınız. kontrol kalemi veya voltmetre ile bulamazsınız.

Saygılar....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
7.5kw blower motoru yıldızda 5.5 a cekiyor.
Ucgende 10-11 amper.
Çok seyrek olarak sigorta attırıyor.Bu sorun yıldız üçgen gecişinde kumanda kontagı güç kontagı cekme bırakma gecikmesinden kaynaklanıyor, bazen yıldızı yapıstıryor.
Bu motoru direk üçgen çalıştırmam bir problem olusturur mu?
Denedim, 11 A çekip direk 1sn. de motor kalkıyor.

Yada yıldız ücgen kontaktorleri arasına zaman farkı koymak amaclı yıldız üçgen zaman rolesi kullanmamı tavsiye eder misiniz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,795
Kullanıcılar
450,913
Son üye
boshesap

Yeni konular

Geri
Üst