yıldız üçgen

mehmetay

Üye
motor yıldızda çalışırken üçgende kendini stop ediyor nedenini araştırıyorum yardımcı olursanız sevinirim.birde aynı kw iki yangın pompası biri 95 amper çekiyor biri 145 amper.birbirinin yedeği olarak çalışıyor ama amperaj farklı nedeni ne olabilir

X Y Z uclarının sıralaması hatalı doğru sıralama Z X Y şeklinde olmalı.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

klemens hatasi olsa termik Sigorta vs atar ve sizde bunun farkinda olurdunuz.
bunlardan bir atma oldugunu farketmediyseniz kotrol edin.
eger hayir kotrol ettim sigorta ve termik atmadan stop ediyor diyorsaniz.
kontaktor bobinlerine verilen voltaj yildizdan ucgene gecerken dustugu icin kontaktor bobinleriniz birakiyor ve hic bir ariza isareti alamadan stop ediyor olabilir.
eger boyle bir durum varsa kumanda devresinde 400/220 veya 400/110 veya 400/24 trafo kullanarak kumanda elemanlarini buna gore duzunlemeniz veya voltaji dusuren sebepleri ortadan kaldirmaniz gerekir.

Son düzenleme:
anlatmak istediğiniz yıldız üçgenin kumanda sını trafo ile beslememi söylüyorsunuz değilmi Hakan bey.mantıklı aslın da ama bobin geriliminin düşme sebebi nedir onu düşünüyorum aslında.teşekkür ederim saolun

Mehmet bey klemens hatasi var ise

motor cok buyuk olasilik yildizda sorunsuz calisir ucgen kontaktorune gecer gecmez cok gurultulu bir ses cikarir bazende donmede kararsiz kalir bu sizin duyularinizla hissedebileceginiz bir olaydir.
oncelikle boyle bir sorun yok ise

pano girisindeki voltaji bir olcun
sebeke voltajiniz dusuk olabilir

besleme kablosu uzun bir mesafeden cekildiyse gerilim dusumu hesabina bakin
kablo kesiti dusuk olabilir.

eger boyle bir durum varsa kabloyu kalinlastirmaniz imkan yoksa
kabloyu havadan toprak altina almaniz (tasima kapasitesi artar)
bunada imkan yoksa

pano icinde kumanda devresi icin dedigimi yapmaniz gerekecektir.
ancak unutmayinki hatalar bazi girisimlerle duzeltmekdense (daha dogrusu ustunu kapatmaktansa)
hatanin kaynagini duzeltmeniz (yani ince olan kabloyu kalinlastirmaniz gerilim dusumu sebeplerine odaklanmaniz)
daha dogru ve bizlere yakisan bir harekettir.
kolayliklar dilerim

Forum istatistikleri

Konular
129,848
Kullanıcılar
452,704
Son üye
kalpsiz42

Yeni konular

Geri