gpeker2003
Üye
Yok gpeker USB değil demiş de acaba seri port mu diye merak ettim.
Aslında USB ile mach3'ü kontrol edebilecek bir çark yapılıp aşağıdaki gibi bir ürün kullanılabilse harika olur.
Bunu örnek olsun diye verdim. Çok daha ucuz optik çarklar var.
http://www.goodluckbuy.com/8072-pan...er-5v-100p-r-optical-electricity-encoder.html
El çarkı için USB olmadığını, kartın I/O larını kullandığını belirttim. Karta gelince USB, seri yada ethernet portu olabilir önemli değil. Ama paralel port olamayacağı kesin.
Yukarıda resmini verdiğim el çarkı deneme amaçlı Çinli hemşehrimin gönderdiği yeni tasarlanan bir karta ait. Mach3 yanında farklı bir plug ile Mach4 de destekleyecek sanırım. Tabiki satış fiyatı Mach3 yada Mach4 olarak değişiklik gösterecek. Plug değişse bile kart desteklemeyecek. Bu da ticaret kafası Tabi ne olur bilemem ama düşünceleri böyleymiş miş.
Bu el çarklarının wireless olanlarını tavsiye etmem. Mach menulerini ağırlaştırıyor. Bazen tepkileri geç oluyor. Kullanımı pratik değil. En azından benim ve denettiğim 5-6 kişinin yorumu bu yönde. Kabloluyu tercih ederdim. El çarkı sade olmalı. Gereksiz tuşlar vs. daha fazla hataya sebebiyet verir. Hobi amaçlı makinalardan bahsetmiyorum tabi daha hızlı sistemlerde diyelim.