Yardımcı olursanız sevinirim.....

ibozan98

Üye
ARKADAŞLAR HOCA BİR KAÇ SORU VERDİ BİR KAÇINI BULDUM AMA SON 5 BULAMADIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.....
1-)Ve kapısı entegresi içinde bir kapının bozuk olması entegrenin kullanımına engel midir?
2-)Ve kapısı entegresi içinde sağlamlık kontrolü nasıl yapılır?
3-)2 adet değil kapısı ard arda bağlanırsa çıkış ifadesi ne olur?
4-)Bir devrede CMOS ve TTL entegreler birlikte kullanılıyorsa besleme gerilimi ne olmalıdır?
5-)7404 entegresinin tüm değil kapılarını peş peşe bağlarsak çıkış ifadesi ne olur?

ARKADAŞLAR HOCA BİR KAÇ SORU VERDİ BİR KAÇINI BULDUM AMA SON 5 BULAMADIM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.....
1-)Ve kapısı entegresi içinde bir kapının bozuk olması entegrenin kullanımına engel midir?
2-)Ve kapısı entegresi içinde sağlamlık kontrolü nasıl yapılır?
3-)2 adet değil kapısı ard arda bağlanırsa çıkış ifadesi ne olur?
4-)Bir devrede CMOS ve TTL entegreler birlikte kullanılıyorsa besleme gerilimi ne olmalıdır?
5-)7404 entegresinin tüm değil kapılarını peş peşe bağlarsak çıkış ifadesi ne olur?

1-) O entegre içinde bir kaç tane ve kapısı var ise ve bozuk olan kapı kullanılmyorsa sıkıntı olmaz.
2-) Aklıma gelen ve kapısı entegresini çalışan düzgün bağlanmış devrede sağlamlığından şüphe ettiğin yeri devreye bağlayarak çıkışlarını kontrol ederek bakabilirsin.
3-) 2 adet değil kapısı ard arda bağlanırsa girişteki değer ne ise çıkışta da o olur.
4-) Entegreden entegreye fark gösterir mi bilemem ama 5 volt ideal.
5-) 7404 entegresi içinde 6 tane ve değil kapısı vardır. Birinden çıkanı diğerinin girişine bağlayacaksak eğer girişteki değer ne ise çıkışta da o dur.

Forum istatistikleri

Konular
129,876
Kullanıcılar
452,744
Son üye
ProCan

Yeni konular

Geri