Bu sistemde hiz ayari yapamazsiniz hiz ayarini valflere giden borular ustune hiz ayar (kisici) koyarak yapabilirsiniz logo ve Ekran sistemi plc sistemi ile hemen hemen ayni maliyetlere cikar belki biraz asabilir pic kontrol basittir ancak kodlamasi ugrastiricidir plc ve logo da kodlarla ugrasmaya gerek yok senin yerine o kendi kodluyor zaten pic ile ugrasmayin derimYani burada hız ayarı gibi ayarları nasıl yapabilecegimi kestiremiyorum. şu şekilde basit birşey olsa iş görür şimdilik;
burada sadece programlara eklentiler yapılmalı.
Standart 24 dc bir bobini nasil ayarli olarak yavas cekmesini saglicaksiniz merak ediyorum hava kisicilarla piston hareketini yavaslatabilirsiniz ancak bobinin nuvesini cekme hizini yavaslatilabilinirmi bilemiyorum ancak oransal olmasi lazim resimdeki bobin uzakdogudan gelen 25 tl ye herkesin ciklet gibi alip kullandigi bi pnomatik valf ve bobini bobin hiz ayarini sayet bu valfte yapabilirseniz lutfen burdda paylasim yapin iyi calismalariki adet çift kontrollu iki adette tek kontrol valf var.
Sanirim hiz ayari ile calisma zamanini karistiriyorsun bahsettigin calisma zamani prg yazarak yapilirhız ayarı konusunda sanırım yanlış anlasılıyorum. Şöyle; iki bobin var bir bobinden diğer bobine geçiş suresi ayni pistonu açma komutunu verdik 1. bobin devrede 5 sn. açık beklesin daha sonra kapatsın. Bu şekilde çalışmıyor mu sistem. Eğer ben bilmiyor olabilirim ama bildiğim kadarı ile bu şekilde.