Yeni CNC'nin zamanı geldi

Masanın son parçası olan sacı kestirdim. Artık makineyi toplayabilirim.
 
Pekala uzun bir aradan sonra kaldığımız yerden devam edelim.

Telefonumun kamerasının önündeki cam kırıldığı için görüntüyü düzgün odaklayamıyor (sanırım o camda da odaklamaya yardımcı bir nevi mercek vardı). Anca bu kadar oldu.

Eski makinem çok güzel iş çıkartmış. Fotoğrafta görülen parçaların tamamı milimetrik oturdu.

Fotoğrafta pek belli olmuyor, X ekseninin üst taraf kızağı biraz paslanmış (sağ tarafta). Dışa bakan kısmı neyse ki. Bilyaların temas ettiği yüzeyler temiz.

Siz uyarmadan ben söyleyeyim. Vidalara pul ekleyeceğim.

IMG_20150902_212244.jpg
 
Vidalarda pul olsa ne yazar olmasa ne yazar o önemli, değil de .. makinenin dış ölçüsü sehpanın profillerinin iç ölçüsünden ufak mı ? bana mı öyle göründü ?
 
Enine ve boyuna toplam 50mm fazlalık var. Yani makineyi ortalayınca her tarafta 25mm boşluk kalıyor.

Bir önceki sayfada eklediğim fotoğrafta makineyi desteklesin diye kaynattığım ince köşebent benzeri metaller görünüyor. O köşebentler tam kaynak tutmadı (eridi). Söküp onların yerine gövdeyle aynı kutu profilden kesip kaynattım. Yükseklik farkı olmasın diye masanın üzerine boydan boya uzunca düz bir kutu profil sıktım. Parçaları da o profile sıktım ve kaynattım. Dolayısıyla parçalar ve masanın yüzeyi aynı düzlemde oldu. Güzel oldu. Sindi içime.
 
Ortalamış normal.
O eklere gerek yok , her kaynak bela.
İlla gerekirse profile trifon..
Ama yasakda değil.
Düzlemde kaynatmaya alıştığın zaman rayları filan doğrudan profile montaj .. sigmacılar ekmek arası hamsi yesin yasak bitti , havyar rüyada..

Bir dahaki sefere profille uğraşma , bu tip ufak sehpada gerek yok.
Doğrudan köşebent 40*40 ~~ 50*50..ucuz kolay sağlam..
Kutu ancak şase için , sehpaya gerekmez.
 
Durumu fotoğraftaki gibi. Fazla ilerleyemedim. Şu an vidalı milleri yerleştiriyorum. Sonrasında tornada motorlar için silindirik bağlantı keseceğim. Derken Z ekseni vesaire.

Zeminin aralarına 3 sıra daha sigma alıp sabitleyeceğim.

Akşam bir kaç fotoğraf çeker eklerim.
 
Suat bey ellerinize sağlık, montajdan sonra aluminyum levhaları zımpara yapmayı düşünüyor musunuz? Komple inox görüntüsü olması için? Ayrıca, köprü ayağının ölçülerini verebilir misiniz?
 
BK12'nin somununu hatve 1mm olarak ölçtüm (ilginçtir internette bulamadım). Hatalı ölçme ihtimaline karşılık önce bir deneme yaptım. Doğru ölçmüşüm. Yarın fırsat bulursam vidalı milleri halledeceğim.

IMG_3084.jpg

IMG_3085.jpg

IMG_3086.jpg

IMG_3087.jpg

IMG_3088.jpg

IMG_3090.jpg

IMG_3091.jpg

IMG_3092.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,832
Mesajlar
920,848
Kullanıcılar
450,924
Son üye
ayhankarmn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst